Triple Dutch wordt met Frysman, Ironman, Gelreman en Challenge een Quadruple Dutch – WTJ 2125

MAANDAG – Allemaal leuk en aardig die kalender 2022 met vele nieuwe wedstrijden in het buitenland, maar laten we toch vooral onze vaderlandse kalender niet vergeten. Die begint zich langzaam maar zeker te zetten. De Teamcompetities waren al bekend. Holten als Europe Triathlon Cup in het eerste juliweekend, Oud Gastel in het laatste juniweekend. Net als IM 70.3 West-Friesland en het NK Rotterdam trouwens, kortom: de keuze is reuze.

Waar wel een beetje rekening mee gehouden is, is de spreiding van de hele triathlons. Dat zijn er volgend jaar immers geen drie maar vier. De kilometervreters kunnen op 9 juli beginnen met de Frysman, op 7 augustus keert na vier jaar afwezigheid de Ironman Maastricht-Limburg weer terug, op 27 augustus is het de beurt aan de derde editie van de Gelreman en het kwartet heles wordt compleet gemaakt op 10 september met Challenge Almere.

De vier heles volgen elkaar dus steeds sneller op. Tussen Frysman en Ironman zit vier weken, dan is het drie weken tot aan Gelreman en vervolgens nog twee weken hersteltijd tot Almere. We hadden het tot dusverre steeds over de Triple Dutch-deelnemers, vanaf volgend jaar spreken we van de Quadruple-triatleten. Van Limburger Norbert Deen hebben we al gelezen dat hij ze alle vier wil gaan doen. Wie volgt?

O ja, de Frysman opende, zoals gebruikelijk op Pakjesavond, de inschrijvingen. De eerst 130 aanmeldingen kwam die avond al binnen. Nog 120 startplaatsen over, hoewel? Het zijn er – op het moment van schrijven – waarschijnlijk al minder. Iedereen veel succes en laat ons weten wanneer je net als Norbert van plan bent ‘ze alle vier te doen’.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.