Het is vandaag nationale vrijwilligersdag; dus deze is voor al die helpende handjes – WTJ 2126

DINSDAG – Ook wij lazen de kritiek van Taylor Spivey op de veiligheid bij triathlons. Ze doelde natuurlijk op de valpartij van haar vriend Vincent Luis en ze noemde op haar socials vergelijkbare gevallen bij met name de pro’s. Dat laatste is trouwens maar de vraag, wie wel eens in een agegroup-serie of het voorprogramma van de hoofdwedstrijd uitkomt, moet soms nog beter opletten onderweg dan de pro’s, waar immers camera’s bij zijn en dus wil een organisatie daarmee het best voor de dag komen.

Mensenwerk

 

Maarrrrr, laten we niet vergeten dat een sportevenement organiseren vooral mensenwerk blijft. Triathlons vallen of staan bij de aanwezigheid van vrijwilligers en geloof me: die hebben het beste met jullie triatleten voor. De chauffeur van de voorrijwagen in Indian Wells zal ook niet bewust de verkeerde kant uit gereden zijn en die verkeersregelaar stond er vast met de beste bedoelingen. Bovendien is het vandaag Nationale Vrijwilligersdag en dat betekent – wat ons betreft – dat we best eens wat meer aandacht mogen hebben voor al die ‘volunteers’. Laten we er zuinig op zijn, zeker in coronatijd weten ook de vrijwilligers niet altijd waar ze goed aan doen als evenementen doorgaan. Tijden veranderen en vrijwilligers maken soms andere keuzes. Maar we kunnen niet zonder hen.

Vandaar deze WTJ met vrijwilligers in beeld. Als eerbetoon op deze Nationale Vrijwilligersdag. Hopelijk kunnen we ook in de toekomst, als er weer meer mag, een beroep op jullie blijven doen. Namens alle organisatoren: veel dank!

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.