Nog wat meer wintertriathlon Gouda; Terug naar vergeten races: Grand Raid La Roche en Slovakman – WTJ 2148

MAANDAG – Het is heerlijk om de kerstweek actief door te brengen op een niet nader te noemen ‘winterse’ locatie en intussen de verhalen van onze Vrouwenweek te lezen. Zeg maar gerust Vrouwenweken trouwens, want er ligt zoveel op de plank dat we nog even doorgaan. Intussen is het redelijk rustig aan het wedstrijdfront.

Wintertriathlon Gouda: Lotte wint halve afstand

Uit het weekend eerder brachten we al wel de eerste resultaten van de wintertriathlon Gouda. Lopen, mountainbiken en langlaufen. Het is nog niet een combinatie waar Nederlanders massaal voor warm (of koud) lopen. Stephan van Eijk wel, maar hij is dan ook langlaufspecialist. Dat hij er met kop een schouders bovenuit stak bleek wel uit het feit dat hij een ronde te veel gelopen en een ronde te veel gelanglauft heeft. Stephan kwam zelfs toen nog als tweede bij het lopen binnen op negen seconden van Jos Verest. Bij het mountainbiken nam de langlaufer echter zo’n grote voorsprong dat hij zelfs dat extra rondje op de blauwe borstelmatten nog wel kon hebben. Jos Verest finishte op ruim twee minuten als tweede, Ruben van ?Duren op 7,5 minuut als derde. Acht mannen deden mee. De korte afstand werd gewonnen door Tijn Huberts, hij klopte de 75-jarige (!) Aart van de Breevaart Bravenboer. Het is tamelijk uniek een 75-jarige triatleet op een overall-podium! Derde was Ico Kloppenburg.

Vijfde totaal en beste vrouw was Irene Ittmann, die Marloes Voorhout negen minuten zag uitlopen op de ATB, maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon bij het langlaufen. Uiteindelijk was het verschil tussen de nummer 1 en 2 ruim tien minuten. Derde was wel weer een langlaufspecialiste Petra de Bruin. De korte afstand ging naar Lotte van Trigt, waar we onlangs een uitgebreid interview mee hadden naar aanleiding van haar twee Ironmans en dat alles met reuma. Het weerhield haar ook niet deze combinatie ook al viel Lotte nog lelijk op haar kin. Carin Aalbers eindigde tweede, Wendy Thijssen derde. Bij de duo’s won het team Patrick Jansen en Wencke Kazemier.

Overigens is het toch de tijd voor wintersporten. Een avondje schaatsen op natuurijs is natuurlijk wat weinig, maar toch mooi meegenomen. Triatleten gaan langlaufen of alpine-skiën in de Alpen of ze bezoeken de schaatsbanen in ons land. Dat deed bijvoorbeeld ook Sarissa de Vries. Of de wereldkampioene zich ook gaat meten in de toekomst op wintertriathlons is nog even de vraag. Ze genoot in elk geval van een ontspannen moment op een sport, die ze misschien minder goed onder de knie heeft, maar doet dat er toe?

Vergeten uitslagen

We hebben nog wel wat vergeten uitslagen van afgelopen jaar opgesnord. Onder meer de Grand Raid La Roche, waar het kajakken deel uit maakt van de driekamp plus ook nog ATB en Trailrun. De wedstrijd hartje zomer is een klassieker en geliefd bij de Nederlanders. De race werd gewonnen door het duo Joeri Deleebeeck en Yeray Luxem. Beste Nederlanders waren Bob Martens en John Bosch op een tiende plaats. Bij de mixed duo’s ging de winst op deze 21e juli naar Heleen van der Hulst en Marc Nieuwenhuijse. Nederlands koppel Annemiek Oomen en Rogier Noorman eindigde zesde. Twee Belgische zeges, maar de winst bij de vrouwenduo’s ging wel naar Nederland: Vera Huijgens en Anke Storme wonnen deze Grand Raid.

De Slovakman is een hele in Slowakije. De wedstrijd was op 8 augustus en leverde een snelle 8.09.21 uur op voor de Luxemburgse winnaar Olivier Godart. Jan Kundrat uit de Tsjechische republiek werd tweede in 8.34 en Karol Dzalaj derde in 8.35 uur. Snelste vrouw dook zelfs onder de negen uur: 8.56.18 uur voor Simona Krivankova. Om ook maar eens aan te geven dat ook niet Ironmans/Challenges snelle parcoursen kunnen hebben. Helena Kotopulu werd in 9.31 tweede, Tatiana Rakytova in 10.05 uur derde. Bijna 200 deelnemers hier, geen Nederlanders.

Komende dagen nog wel meer ‘vergeten resultaten’ en eerste lijstjes. Bovendien de Trikipedia Top 33 en de Sportwinnaars van 2021!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.