Shirin van Anrooij boekt eerste overwinning als profwielrenster: veldrit Gullegem

DINSDAG – Op triathlons dichtbij huis in Europa is het nog wel even wachten. Voor andere sporten zijn de donkere maanden rond kerst juist de hoogtijdagen. Dat geldt dus voor de wintersporters, de schaatsers, skiërs en al die andere sporten straks op de Winterspelen in Tokyo te zien. Dat geldt voor de darters, die de kerstkalkoen inruilen voor pijltjes gooien. En het geldt voor de veldrijders, die vrijwel dagelijks een veldrit kunnen rijden.

Vandaag ook. In het Belgische Gullegem. Shirin van Anrooij was erbij, onder startnummer 1. Ze maakte die favorietenstatus helemaal waar. De Kapelse vloog over het parcours, beetje modder op het lijf kon haar snelheid niet temperen. Op 19-jarige leeftijd boekte ze hier haar eerste zege bij de elites. Razend knap. Shirin klopte de Canaees Maghalie Rochette en de Britse Zoe Backstedt.

Van Anrooij, Europees beloftenkampioene, nam bij de start de leiding en stond die niet meer af. Ze kwam solo over de finish met een minuut voorsprong op Rochette. Inge van der Heijden eindigde als vijfde.

Op 30 december was Shirin al derde geworden in de vermaarde Azencross van Loenhout. In de World Cuprace van Hulst gisteren was de Zeeuwse goed voor een achtste plaats en derde U23. Conclusie: Shirin maakt een bliksemstart als professional. En wij blijven deze voormalig triatlete op de voet volgen. Tot in de modder. Zondag het NK in Rucphen, hier om de hoek. Publiek is helaas niet welkom, maar een spandoek hangen kan wel. Of de perskaart nog maar eens overleggen, dat helpt ook altijd…..

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.