043Triathlon Maastricht – 3 en 4 juni 2022 met aangepast loopparcours.

Dat er vorig jaar bij het debuut van de halve afstand bij de 043Triathlon meteen een groot aantal toppers aan de start stonden, was dan toch een lichtpuntje voor de door coronamaatregelen geteisterde organisatie van Bearsports.
Unaniem positief waren Menno Koolhaas, Niek Heldoorn, Milan Brons en de gebroeders Scheltinga over het snelle parcours.

De opmerkingen over het overwegend onverharde loopparcours heeft de organisatie ter harte genomen en dientengevolge aangepast. Het eerste deel gaat nu verhard parallel aan het fietsparcours. Het toch al publieksvriendelijke parcours wordt zo voor zowel deelnemers als publiek nog aantrekkelijker.

Met de Pietersberg op de achtergrond heeft het zwemonderdeel in de Pietersplas een spectaculair en fotogeniek uitzicht.

Op zaterdag 4 juni komen de sprint afstand, de 4e divisie Team Time Trial en de Ironkids aan bod. Nieuw is de Team Relay met een eigen startgroep (1 zwemmer, 1 fietser en 1 loper). Samen met EDOsports wordt geprobeerd door  middel van deze startgroep bedrijven te stimuleren om in een toegankelijke vorm deel te nemen aan de triathlon.

Op zondag 5 juni zijn de populaire olympische en halve afstand aan de beurt. Doordat er resp. 4 en 6 rondes gefietst moet worden en 2 en 4 rondes gelopen is het voor het publiek erg leuk om de wedstrijd te volgen. Via het SQM timing systeem zijn er elke ronde ook nog eens live de rondetijden beschikbaar.

Inschrijven kan op www.043triathlon.nl

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.