DTS Triathlon Trainingskamp, je kunt het ook niet doen.

Onze partner Dutch Triathlon Series organiseert een trainingskamp op Mallorca.
Alle info tref je in onderstaand artikel

DTS Triathlon Trainingskamp: 13 – 20 maart 2022

Het nieuwe triathlonseizoen komt eraan. Gaat het bij jou ook al kriebelen? Heb je zin om weer te knallen, maar werkt het Nederlandse weer nog niet echt mee?  Tijd voor een KICKSTART van je seizoen. Tijd voor een serieus trainingskamp in de zon! DTS gaat een professioneel triathlon kamp organiseren in Mallorca, van 13 t/m 20 maart, en jij kunt daar bij zijn!
We hebben een prachtige villa geboekt, direct aan het strand van Alcudia. Veel mooier kun je het niet hebben want je stapt letterlijk zo vanuit je achtertuin het strand op. Heerlijk om de zonnige dag te beginnen met een mooi stukje open water zwemmen in het altijd rustige water aan deze kant van het eiland Mallorca. Voor de kenners: het run parcours van Ironman Mallorca gaat exact langs het hek van de achtertuin.

Onze keuze voor een luxe villa boven een hotel voor de deelnemers is bewust, omdat we weten dat er tijdens zo’n trainingskamp altijd mooie vriendschappen ontstaan en dat er ook vaak vriendengroepen samen zo’n triathlon trainingskamp willen pakken. Wat is er mooier dan met een groep gelijkgestemden de hele week over triathlon te kletsen. En te trainen natuurlijk.

TRAIN, EAT, SLEEP, REPEAT
Deze kreet ken je waarschijnlijk wel. Het zijn de belangrijkste factoren voor een goede basis.

TRAIN:
De DTS Training Camps worden gecoacht door Paul Adams, een level 3 Tri Coach die oorspronkelijk uit Engeland komt en al jaren ervaring heeft met het coachen van triatleten en het leiden van Triathlon Camps op Mallorca. Er zal vooral veel gefietst gaan worden door het prachtige Mallorca, maar verwacht ook uitdagende runs. Zwemmen doen we zowel in het nabij gelegen 25m bad en uiteraard in de zee. Wetsuit dus mee!

EAT:
De private chef houdt rekening met ieders (dieet) wensen en kookt op verzoek uiteraard ook vegetarisch, veganistisch, gluten vrij en houdt rekening met lactose intolerantie en allergieën. Werkelijk alles is bespreekbaar. Op donderdag is het BBQ Night en op woensdag en zaterdag is de chef vrij in de avond.

Iedere ochtend verzorgt de private chef een goed en compleet ontbijt en ook hier wordt rekening met ieders ontbijt wensen gehouden. Eet je graag havermoutpap of kwark met vers fruit? Of liever een goed gevulde bak muesli of toch gewoon een lekkere boterham met kaas. Het kan allemaal. En natuurlijk staat er een Nespresso machine en een melkopschuimer voor heerlijke koffie en Cappuccino!  Alles voor een goed begin van de dag.

In de middag kom je vaak thuis van een lange fietsrit. de lunch onderweg is voor eigen rekening maar bij thuiskomst staat er altijd iets lekkers klaar zoals een verse appeltaart of bananenbrood. Chocomelk of een verse (eiwit) smoothie erbij (eigen Nutrition meenemen!) en dan lekker chillen. Dat kan natuurlijk op de lounge stoelen op het terras maar er staat buiten ook een grote jacuzzi om de spierpijn te verzachten. Ook zijn er twee Recovery LAB machines beschikbaar die iedereen kan gebruiken voor de massage van de benen.

SLEEP:
De foto’s zeggen genoeg. Een heerlijk huis voorzien van alle luxe en met 4 slaapkamers en 3 badkamers. Een fijne plek om uit te rusten en weer op te laden voor de volgende dag. Met de slaapkamerdeur naar het terras open hoor je de hele nacht het heerlijk ruizen van de zee. En als je dat irritant vindt doe je de deur dicht 😉.
REPEAT:
7 volle trainingsdagen staan je te wachten. Een mooi programma waarbij we rekening houden met ervaring en conditie van de groep. Het fietsen gebeurt dus meestal in 2 groepen zodat iedereen aan zijn/haar trekken komt.
KOSTEN
Zondag 13 maart t/m zondag 20 maart  €995, inclusief :
Prive transfer Palma – Alcudia – Palma
8 dagen verblijf in luxe villa Alcudia
Op basis van twee personen per kamer
Ontbijt (7 dgn) en Diner (5 dgn) door Private Chef
Coaching door Level 3 Triathlon coach Paul Adams
EXCLUSIEF Vlucht.
Wij adviseren de volgende vlucht met Transavia:
Vertrek Schiphol zondag 13 maart 06:45 – aankomst Palma 09:10 uur
Vertrek Palma zondag 20 maart 09:55 – aankomst Schiphol 12:30 uur
EXTRA
Kamer alleen = €400 extra.
Snel boekers hebben eigen badkamer (er zijn 3 badkamers op 4 slaapkamers)
Eigen fiets mee in vliegtuig kost €100
Fiets huren kan ook. Mail voor meer informatie.
Camp gaat door vanaf zes deelnemers
HOE ZIET EEN DTS TRAININGSDAG ER ONGEVEER UIT?
Iedere ochtend staat er een zogenaamde “sober” run of swim op het programma. Niets is verplicht maar het is lekker en heel erg goed om de dag nuchter te starten met een training.
Van 08:00 tot 10:00 staat het ontbijt klaar en is de Private chef beschikbaar. Rond 11 uur stappen we op de fiets. We maken ritten van 50, 80, 100 en 120km waarbij we rekening houden met het niveau en wanneer nodig in 2 groepen gaan. Al naar gelang is er een “run of the bike” (kort na een lange rit) en een lekker duurloopje in de namiddag (na een korte rit).
Tussen 15:00 en 17:00 regelt de private chef iets lekkers en gezond zoals taart of cake.
Vanaf 19:00 uur is er een drie gangen diner.
EXTRA SERVICE (INBEGREPEN)
We nemen vooraf met alle deelnemers persoonlijk contact op om specifieke wensen te horen wat betreft niveau en trainen en zullen proberen met iedereen zo goed als mogelijk rekening te houden.
De private chef mailt alle deelnemers om hun specifieke eet en eventuele dieet wensen te bespreken. Als extra kunnen we in de begeleiding ook rekening houden met deelnemers die graag een bepaalde focus aanbrengen in hun week. Bijvoorbeeld de wens om een paar kg af te vallen. Maar het zou ook kunnen zijn dat je graag aan je power (Watt per kg) wil werken, je technische zwem slag wilt verbeteren of met hardlopen op intervals wilt focussen.

Alles is bespreekbaar en onder voorbehoud proberen we aan ieders wensen tegemoet te komen.

We hebben de beschikking over 2 luxe villa’s die naast elkaar liggen en beiden beschikken over 4 slaapkamers en 3 badkamers. We kunnen minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers ontvangen. We plaatsen 2 personen per slaapkamer. Op verzoek en tegen bijbetaling kan een kamer exclusief aangevraagd worden.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.