IM Westfriesland

5 redenen waarom je moet meedoen aan één van de IRONMAN wedstrijden in Westfriesland!

Ontdek de historie!
De regio West-Friesland kent een onnoemelijk lange historie. Met name het rijke handelsverleden van de regio zie je terug in de dorpen en steden. Neem bijvoorbeeld Hoorn, waar de pakhuizen en haven uit het VOC-verleden tot op de dag van vandaag nog in stand zijn gebleven.

Mooie, unieke parcoursen
De parcoursen van de IRONMAN-wedstrijden in West-Friesland zijn werkelijk uniek te noemen. Met de start van alle wedstrijden in de Hoornse haven, de fietsparcoursen door de polder langs historische molens en over de West-Friese omringdijk en het hardloopparcours door de historische binnenstad van Hoorn, is dit een race die iedere triatleet ééns in zijn leven moet hebben gedaan

Ook jij kan een triatlon afwerken!
Voor veel mensen is een volledige IRONMAN een stap te ver. Maar, ook voor de minder gevorderde of zelfs beginnende triatleet heeft IRONMAN Nederland een wedstrijd. De IRONMAN 4:18:4 Westfriesland is een sprint-wedstrijd (400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen) voor de beginnende atleet die eens wil proeven aan de triatlonsport. Voor de triatleet waarvoor de IRONMAN 70.3 Westfriesland net een stapje te ver is, is er de IRONMAN 5150 over de Olympische afstand (1,5 kilometer zwemmen, 50 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen).

Maatstaaf voor de IRONMAN Maastricht – Limburg
Voor de atleet die op zondag 7 augustus 2022 aan de start staat van de terugkerende volledige afstand in Maastricht, zijn de wedstrijden in Westfriesland de ideale maatstaaf om te kijken hoe goed jouw trainingen vorderen. Tijdens een van de drie afstanden kom je er achter welke discipline nog net dat beetje extra aandacht nodig heeft.

Een evenement voor de hele familie!
Naast de IRONMAN 4:18:4, 5150 en IRONMAN 70.3 Westfriesland is er ook in Westfriesland de inmiddels bekende IRONKIDS triatlon, waarbij jouw zoon, dochter, neefje en nichtje kunnen laten zien dat ook zij gemaakt zijn voor de triatlonsport.

 

Kortom, genoeg redenen om je in te schrijven voor één van de wedstrijden in het weekend van 24 – 26 juni 2022. Meer informatie vind je op www.ironman.nl

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.