De nababbel met Europees Kampioene duathlon Diede Diederiks

Natuurlijk hebben we even contact met Diede Diederiks, die vandaag Europees Kampioene duathlon werd in het Duitse Alsdorf.

We startten om 8u ’s morgens dus het was redelijk koud! Daar moet je al rekening mee houden.
De eerste run ging heel behouden, waardoor ik mijn fietsplan goed kon uitvoeren. Door een snelle wissel zat ik als eerste op de fiets.

Heb recent m’n fiets positie aangepast bij Toma Cycles en gelukkig een disk wiel van Woest sport kunnen lenen (super bedankt allebei!).
Op de fiets pakte ik steeds wat meer tijd, maar door een paar keerpunten zag ik nummer 2 wel steeds. Dat motiveerde om te blijven pushen.


Ondanks de kou op de fiets, deden de benen het prima. De tweede run geef je dan alles wat er nog in zit en dan merk je wel dat je al 2u bezig bent geweest (:
Ik hoorde Armand (van der Smissen) nog roepen 20″. Dus de laatste ronde nog aangezet, maar toen bleek dat hij 2:20 zei haha.

Ik kan het niet echt geloven, is voor mij de eerste keer deze afstand. Ben er erg blij mee.

Maar zonder de hulp van Robert had ik hier nooit gestaan. Hij heeft me natuurlijk geholpen als coach en als vriendje. Heeft mij ook door de race heen goed gecoacht­čśü voelt het toch als een team effort!

Voor Diede staan er voorlopig nog een halve triathlon op het programma en dan de World Games duathlon op 16 juli.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.