Arena Games met Potter en Raphael; Diede Diederiks Europees kampioene duathlon; Zilver en brons voor Lars en Marieke – WTJ 2264

ZONDAG – Eerst maar even kort de feiten op een rijtje. Donald Hillebregt en Barbara de Koning slagen er zaterdagmiddag niet in de finales te bereiken van de Arena Games wereldkampiopenschappen powered by Zwift. In de finales maakt de Schotse Beth Potter haar favorietenrol waar en klopt het Duitse duo Lena Meissner en Annabel Knoll. Verrassende ontwikkelingen bij de mannen waar niet Marten van Riel en Alex Yee meedoen in het spel om de knikkers, maar de Franse oud-juniorenwereldkampioen Aurelien Raphael op 33-jarige leeftijd als oudste van het pak verrassend de winst pakt. Hij laat Max Stapley uit Australië en thuisfavoriet Justus Nieschlag achter zich.

EK Alsdorf: Lars van der Knaap knap naar zilver

Meer Nederlands succes zondagochtend op het EK Powerman/midden afstand duathlon in het Duitse Alsdorf. Toch ook hier verrassingen, want niet de grote kampioenen Seppe Odeyn en Daan de Groot doen een greep naar de medailles maar Kenneth Vandendriessche is de nieuwe Europees kampioen met debutant Lars van der Knaap op een verrassende tweede plaats. Brons ging naar de Duitser Simone Huckestein, waarna Daan de Groot een vierde plaats pakt. Met Bram Smit als zevende eindigt het Nederlands trio keurig allemaal in de top tien.

Diede Diederiks en Marieke Brouwers sensationeel naar titel en brons op EK

Tja en dan de vrouwen. Ook daar was misschien Ann Schoot Uiterkamp verwacht, maar het werd wel degelijk die dekselse Diede Diederiks (dat is 5 keer een woord/naam met een D) voor Europees goud. Wat een topprestatie van de Zuid-Hollandse, die vorig jaar natuurlijk al definitief internationaal doorbrak met medailles op crosstri- en duathlons. Kroon op het werk voor Diede, we spreken haar later vandaag. Topfavoriete Melanie Maurer op haar specialiteit verslagen, zilver voor de Zwitserse. Sensationeel vervolgens het brons voor eerstejaars pro Marieke Brouwers. Weergaloos snel stijgt de Brabantse naar de internationale top. Sophie van der Most klasseerde zich als zesde, Janien Lubben als zevende en Ann zal van alle Nederlandse atleten wellicht toch het meest teleurgesteld zijn: ze eindigt als achtste. We horen snel genoeg wat er allemaal gebeurd is op dit spannende EK.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.