Triatleten in de marathon Rotterdam: Kahlefeldt beste master; Shirin van Anrooij 16e in Amstel Gold Race – WTJ 2265

ZONDAG –  We gaan nog heel wat wedstrijden hier de revue laten passeren, maar we beginnen met de NN Marathon Rotterdam. De 42 kilometer door de Maasstad blijft toch wel HET duursportevenement in Nederland, daar kan geen ander hardloop- of triathlonrace tegenop. Het was fris, maar de zon scheen. De wind bleef kalm en dus was er opnieuw een basis voor snelle tijden. En dat bleek. Abdi Nageeye schreef historie door als allereerste Nederlander in 2.04.56 uur te finishen.

Kahlefeldt beste master op marathon Rotterdam

Ronald Schroer, tijdje duatleet, was de snelste vanuit de (ex-)NTBers op een twaalfde plaats in 2.14.25. Verrassend was misschien wel de deelname van triathlontopper Brad Kahlefeldt. De Australiër richt zich nog niet per se op de Ironmans, maar deze marathon vond Brad een aardig opwarmertje voor het nieuwe seizoen. Het leverde hem de zege bij de M40 op in een snelle 2.21.23 uur. Zijn tweede snelste marathontijd ooit, zegt Brad op z’n socials. Waarschijnlijk leest de Ozzie dit bericht niet meer, want met z’n vrienden gaat ie vanavond los in het Amsterdamse nachtleven…. Hopelijk leest echtgenote Radka Vodickova niet mee 😉

Amazing marathon here in Rotterdam, huge crowds and great atmosphere.
Set out at a slightly quicker pace than my PB, all systems go until a Dutch bear came out of the bush and jumped on my back at 35k. Soul searching from then on.. ☠️Overall still fairly happy and my 2nd fastest marathon.
Thanks to the boys @jakeliamsmith98 and @mattinglisfox for setting a cracking pace. Thanks to Haree Hajas for playing drinkman out there.
Party time in Amsterdam tonight with the lads.

Ruben van Zeijll voert de groep triatleten aan

Verdere snelle triatleten waren: Ruben van Zeijll 2.40.16 (189e), Jaco van Buren 2.40.29 (193e), Dennis de Knijff 2.42.59 (218e), Leon van Hamersveld 2.46.31 (299e), sterk debutant Finn Timmermans 2.46.24 (307e), Niels Esmeijer 2.47.40 (322e), Fons van Workum 2.47.33 (338e), Maurits Heijkoop 2.48.00 (344e), Waldo van Hemert 2.50.39 (408e), Davy Heijsteeg 2.50.24 (420e), Vincent Harder 2.56.05 (565e), Roelof Roos 2.56.35 (589e), Youri Lentjes 2.57.08 (630e) en Bryan de Kraker 2.59.51 (802e). Dat wielrenner/politicus Jeffrey van Agtmaal maar eens aan run-bike-runs moet gaan denken lijkt ons raadzaam gezien zijn 2.39.01 uur. Al menigmaal viel de Westbrabander in de prijzen bij wielerkoersen.

Nienke Brinkman sensationeel snel naar nationaal record

Tja en dan was daar de voormalig tophockeyster Nienke Brinkman.https://trikipedia.nl/2021/12/09/wtj-2128/ Getraind door triatleet/coach Benjamin Ueltschi verraste ze vorig jaar al op de marathon van Valencia met 2.26.34 uur. Vandaag dook ze daar nog eens dik onder met een nieuw nationaal record: 2.22.51 uur!!! Onvoorstelbaar snel, het oude record van Lorna Kiplagat staat op 2.23.43. Dat Yvonne van Vlerken zo’n tempo niet kon aanhouden, wisten we wel. Yvonne lag lang op een schema van 2.46 uur, maar na 32 kilometer was het kaarsje op voor Yvonne. In de loop van de week horen we vast waarom.

Wel gefinisht uit het tri/duathlonwereldje zijn: Sanne Broeksma 2.46.52 (21e), Marleen Honkoop 2.59.24 (42e), Caroline Willems 3.05.30 (62e), Natasja de Winkel 3.18.07 (113e), Marieke van Lierop 3.22.32 (128e) en Cindy Brusse 3.30.01 (176e).

Natuurlijk ook weer veel prominenten aan de start. We pikken er twee tussenuit. Arjan Robben en Erben Wennemars. Ze wilden zo dicht mogelijk bij de 3 uur-grens komen. Het werd 3.13.40 uur voor Robben, goed voor een 1356e plaats. Wennemars bleef bij hem tot de finish en noteerde daarmee 3.13.41 uur, 1357e.

Het was opnieuw een spektakelstuk van de bovenste plank. Rotterdam heeft met de marathon nog steeds goud in handen. Jammer dat de traditie van een toptriathlon in de stad maar van korte duur was. 2016 en 2017. Mooie momenten, maar toch niet het begin van een traditie. Natuurlijk is er nog de Rotterdam-versie aan de Willem-Alexanderbaan, maar dat is qua decor toch van een heel andere orde.

Amstel Gold Race: Shirin ijzersterk zestiende

Het tweede topsportevenement  in ons land was de Amstel Gold Race door Limburgs heuvelland. Uiteraard iets minder triatleten daar, behalve dan zaterdag tijdens de toertocht over hetzelfde parcours. Zondag zouden in de vrouwenrace zowel Quinty Schoens als Shirin van Anrooij aan de start staan. Voor Quinty heel bijzonder natuurlijk. Haar eerste jaar als wielrenster, terwijl ze ook triathlon blijft doen. En dan mee mogen doen in de grootste wielerkoers van ons land, nota bene in je eigen Limburg. Helaas, driewerf helaas: Quinty liep corona op deze week en stond dus buitenspel. Altijd jammer, maar gelukkig is er volgend jaar weer een Amstel Gold Race.

Alle ogen gericht op Shirin van Anrooij dan maar. En de Zeeuwse maakte haar status meer dan waar. Voortdurend in de aanval, attend mee bij enkele ontsnappingen. Op de top van de Cauberg waar de finishlijn lag klasseerde Shirin zich op een sterke 16e plaats en vijfde Nederlandse. Op de laatste klim moest ze even passen op de achtervolgende groep. Met een achterstand van 19 seconden op de Italiaanse winnares Marta Cavalli mocht Shirin zeer content zijn. Afgezet tegen de Scheldeprijs Schoten eerder deze week waar ze 56e werd, was dit een klinkend resultaat in deze UCI-Cup wedstrijd.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Triatleten in de marathon Rotterdam: Kahlefeldt beste master; Shirin van Anrooij 16e in Amstel Gold Race – WTJ 2265

 • 11/04/2022 om 08:52
  Permalink

  Goeiedag!
  Ondertussen is een bezoekje aan Trikipedia op de maandag na een race een vaste routine geworden. Even check; mijn teamgenoot Youri Lentjes wordt wel genoemd, maar Arnoud Runia en ikzelf (Frank Sorée) niet. Misschien hebben we niet onder NTB ingeschreven, maar met z’n drieën van Team Quitte wel fraai alle drie onder de drie uur gelopen.

  Grt!
  Frank

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.