Marlene de Boer vanuit St. George; ik ben er klaar voor!

Ze zit aan het ontbijt als ik haar bel, samen met haar meegereisde ouders. Vanaf afgelopen donderdag is ze in St. George om zich optimaal mogelijk voor te bereiden op pas haar tweede hele triathlon; de WK Long Distance in St. George.

Ik ben hier met mijn ouders, we hebben nog even twee dagen Las Vegas meegepakt als toeristen en nu is de focus volledig op de wedstrijd. Al had ik net mijn vriend nog aan de telefoon voor mijn belastingaangifte ­čÖé .

Ik voel me goed en ben blij dat we er zijn. Afgelopen periode een drukke tijd gehad, wat betreft werk als ZZP-er (triatlete), training voor een hele, het sociale leven, sponsorcontacten etc etc. Je balanceert als half amateur/half pro natuurlijk altijd op het randje. Na Lanzarote kwam ik terug met Covid en vorige week kwam er nog een buikgriepje overheen. Maar ik voel me goed nu, heb er veel zin in en ben blessurevrij. Ik heb er samen met mijn coach Yvonne van Vlerken alles aan gedaan om me hier in vorm aan de start te krijgen.

Langzamerhand ga je hier ook de sfeer ervaren van een WK. In de ontbijtzaal zag ik al de eerste atleten aanschuiven vandaag. Ook werd ik al “herkend” door een serveerster en begroet met dat echte Amerikaanse enthousiasme. Straks ga ik zwemmen op het wedstrijdparcours en ongetwijfeld zullen daar al meer atleten zijn. Dinsdag is het tijd om mijn startnummer op te halen.

Ik vind het zo fijn dat mijn ouders erbij zijn, zoals bij vele races, dankbaar dat dit kan. Ook de aanwezigheid van Alex (Bok – K├║ Cycle) en Alex (de Boer -deboer wetsuits) als sponsoren is natuurlijk geweldig en heel fijn.

Het wordt een harde race, de weersomstandigheden zijn warm, de voorspelling voor zaterdag is 28 tot 32 graden. Natuurlijk wil ik me verbeteren ten opzichte van mijn eerste hele in Finland (9:21:19), het loopparcours is vergelijkbaar met Finland, in het fietsparcours zijn meer hoogtemeters. De extra component is natuurlijk het feit dat het een WK is. En het is pas mijn tweede hele!

Mijn droom is om wereldkampioene te worden in mijn agegroep en daar ga ik alles voor doen. Op papier lijken mijn kansen goed als ik naar mijn trainingen kijk, maar welke invloed heeft Covid en de buikgriep gehad op mijn gestel, dat weet ik pas in de wedstrijd. Nogmaals , ik voel me nu verschrikkelijk goed en ben van plan een hele mooie race neer te zetten. Naar mijn tegenstanders in een race heb ik nog nooit vooraf gekeken qua uitslagen etc. en dat ga ik nu ook niet doen. De focus ligt bij mezelf en ik wil er een bijzondere race van maken a.s. zaterdag.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.