Youri Keulen om onduidelijke redenen gediskwalificeerd op Mallorca; tekent protest aan; helaas afgewezen – WTJ 2293

ZATERDAG – De euforie van iedereen omtrent de geweldige overwinning van Youri Keulen mag helaas maar van korte duur zijn. Inmiddels is duidelijk geworden dat Youri een straf werd uitgedeeld tijdens de race, daartoe in de penalty-box had moeten stoppen, maar daar kennelijk aan voorbij gegaan.

Hoe het zich precies heeft afgespeeld weten we momenteel nog niet, we hebben contact met de Limburger, die protest heeft aangetekend. Youri: ,,Ik heb protest aangetekend. Ze weten zelf niet wat er gebeurd is.”

De jury is nu in beraad, dus het is afwachten hoe dat afloopt. Het podium ziet er online dus net even anders uit. De Fransmannen William Mennesson en Clement Mignon schuiven op van een tweede en derde plaats naar respectievelijk de winst en het zilver. Brons gaat nu naar de Duitser Nicolas Mann. Gezien de voorsprong van Youri had hij die penalty best uit kunnen zitten. Maar goed, ‘als’ telt niet in de sport. Erg zonde. Hopelijk later deze dag alsnog goed nieuws van Mallorca….

Dat komt er uiteindelijk niet. Niemand in Alcudia, die er iets van begreep maar dat Spaanse officials draaiden de DSQ niet terug. Hoewel Youri zich als winnaar ziet en Ironman dat eigenlijk ook zo vindt, waren de Spaanse juryleden onvermurwbaar. De penalty was hem toegekend tijdens het fietsen, maar kort daarna beweerde een official dat zijn nummer ten onrechte op het bord had gestaan. Dus door met de race, die hij uiteindelijk winnend afsloot. In alle verwarring bleef Youri achter, tekende protest aan maar William Mennesson bleef als winnaar op de uitslagenlijst staan. Keulens protest – gesteund door Nicola Spirig – haalde uiteindelijk niets uit.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.