Tim van Hemel is een jaar na het ongeval nog niet de oude, maar hij gaat de strijd hoe dan ook winnen – WTJ 2303

DONDERDAG – Op 11 mei 2021 werd triatleet Tim van Hemel in Eindhoven aangereden door een auto en naar het ziekenhuis afgevoerd. Tim was langs geweest bij zijn trainer en vertrouwenspersoon Koen De Haan. Terug naar huis werd hij op een kruispunt hartje Eindhoven door een automobilist vol aangereden. Tim belandde tegen de voorruit van de wagen, maar de schade lijkt op het eerste zicht mee te vallen. Hij kon zich het ongeluk niet herinneren, dat was een zwart gat. Maar wel dat hij van geluk mocht spreken dat hij het na kon vertellen.
Tim kwam op de voorruit van de auto terecht en werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij liep een hersenschudding op, kneuzingen en zwellingen maar geen breuken. Van zijn fiets was niet veel over, maar dat is in zo’n situatie maar bijzaak. Het leek dus mee te vallen, maar dat was kort na het incident, in de weken daarna bleek pas de impact. Dat kwam ook omdat hij meteen knock out ging en zich niets herinnerde van het ongeval. Toen hij bij bewustzijn kwam, was het eerste wat Tim deed zijn zwangere vrouw Anouska bellen. Zelfs op de plaats van het incident, waar hij met zijn vrouw en vader later nog naar toe is gereden, kon Tim zich van de toedracht niks meer herinneren. Hij heeft nog wel de chauffeur gesproken, die zelf ook erg geschrokken was.
We zijn een jaar verder. Met een treffende herinnering aan die elfde mei laat Tim blijken dat de weg terug lang niet altijd over rozen gaat. We delen zijn bericht op socials en zijn er beetje stil van. Sterkte met het verder herstel Tim van Hemel!
Gisteren
Gisteren.. “al” 1 jaar geleden..
Van mijne velo gemaaid.
Geen één dag sindsdien zonder pijn,
Geen één dag zonder vragen,
Geen één dag zonder te knokken,
En geknokt is er;
Om terug thuis te zijn voor de uitbreidende familie (Toos ❤️),
Om terug in de praktijk te staan voor de medemens,
Om terug de draad op te pikken met sporten, voor mezelf.
Ik heb mezelf een jaar gegeven om er “terug te staan”.
Ik heb gevochten met mezelf, fysiek en mentaal..
Nu en dan een strijd verloren, maar de oorlog ga ik winnen.
Want ik heb het sterkste team achter me staan. Mijn drijfkracht-team.
Het is dit team dat me de ernst helpt te relativeren. Want wat als ..
Ik mag me gelukkig prijzen 🙏
Er is nog werk aan de winkel, maar wat is een leven zonder extra uitdaging?
“It ain’t about how hard you hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward” – Rocky Balboa
Let’s move forward ✌️
Tim

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.