Simon den Braber en Kristel Bosch winnen triathlon Woerden; Medaillespiegel WK Multisports Targu Mures – WTJ 2341

MAANDAG – De winnaars van Woerden 2019 waren de nummers twee van Woerden 2022. Dat bleek vanavond toen Mylaps de uitslagen op een rijtje zette van de 36e uitgave van de Leukste Triathlon van het Groene Hart. Simon den Braber was voor eigen publiek te sterk voor Sven Strijk, die zijn seizoen pas laat in gang zette en volgende week voor de zware taak staat zijn nationale titel op de halve afstand te verdedigen. Den Braber, in zijn juniorentijd tot de top van Nederland horen en in Divisieverband een sterke pijler voor Rogelli/Trimates was het snelste uit de Singel in Woerden. Johan Remmits volgde pas op een minuut samen met Sven Strijk.

(Foto’s Milan de Roo en Anouk Vriend)

Simon den Braber volgt Sven Strijk op in Woerden

De triatleet uit Bodegraven zette de achtervolging in op Den Braber en tegen de tijd dat de 40 kilometer achter de rug waren, zaten de twee rivalen bij elkaar. Het was overigens goed uitkijken op het kletsnatte wegdek en de vele plassen. De achtervolging had voor Strijk veel kracht gekost, met het lopen kwam Sven snel op achterstand en kon Simon den Braber mooi naar een eerste fraaie zege lopen. Het gat aan de finish was ruim drie minuten. De verdere tegenstanders kwamen er niet aan te pas. Lennart Kleinjans had twaalf minuten meer nodig dan de winnaar, maar voor de tweede Woerdenaar was het nog altijd genoeg om derde te worden. Ferdinand Oldeman liep een lekkere tien kilometer en dat bracht hem terug in de top: vierde en snelste master. Tijdens het lopen passeerde hij mede-master (M45) Robert van der Toorn, die vijfde finishte. Wouter Agterberg streek de zesde plaats op en met Nick de Bree op een 7e en Youp van der Weijde op een negende plaats stonden er liefst vier Woerdenaren in de top tien. Bovendien won Herman Stelling het M50-klassement. Maar ja, Woerden is dan ook een echt triathlon-Mekka. Alleen al op de kwart deden 61 (!) Woerdenaren mee op een totaal van 128 starters.

Milan de Roo/Anouk Vriend

Kristel Bosch pakt mooie zege

Bij de vrouwen kwamen de lokale helden ook het verst. Woerdense Kristel Bosch klopte dit keer titelverdedigster Marloes Voorhout, die wel als eerste in hartje Woerden aan het lopen begon. Marloes spaarde zich wel een beetje, want volgende week doet ze mee aan het WK militairen in Spanje. Brons ging naar Gea Boschker, meteen eerste F50. Het rijtje topmasters was groot, want Marijke Zeekant scoorde een pracht vierde plek, hetgeen haar ook de snelste F60 maakte. Net als partner Pim Veeger trouwens. Simone Lankhuijzen was de nummer vijf, tevens tweede F50. De sprint afstand werd gewonnen door Guido Stolle uit Gouda en Mandy Beukers-Verbakel, sprint-specialiste uit….juist Woerden. Snelste van de liefst 94 trio’s was #TMOH 1.

293 individuele triatleten en 94 trio’s namen aan deze immer sfeervolle wedstrijd deel. Topwedstrijden uit Eredivisie of NK’s zouden maar wat graag zo veel publiek langs de kant willen hebben. Woerden heeft die grotere races niet nodig om een unieke ambiance te creëren, zelfs bij de slechte weersomstandigheden als vandaag.

Medaillespiegel WK Multisports

Het eerste WK in Targu Mures zit er dus op. De crossduathlon. Het betekent ook dat we een eerste medaillespiegel kunnen laten zien. De komende dagen maken we er steeds eentje per discipline, maar ook tellen we de plakken er steeds bij op. Voor de Nederlandse medailles zorgden Kyra Brouwer (zilver), Willemijn Fuite (zilver) en Noor Dekker (brons)

1.GB 5-2-5
2.Roemenie 4-5-1
3.Tsjehie 4-0-0
4.USA 3-2-3
5.Oostenrijk 2-3-0
6.Belgie 2-2-1
7.Italie 2-1-1
8.Duitsland 1-4-2
9.Frankrijk 1-1-0
10.Spanje 1-0-1
11.Noorwegen 1-0-0
Zuid-Afrika 1-0-0
13.Nederland 0-2-1
14.Hongarije 0-1-1
15.Luxemburg 0-0-1
Portugal 0-0-1
Slovenie 0-0-1
Turkije 0-0-1

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.