Jurrian Schuring en Inez van Hulsen winnen allereerste triathlon Delftse Hout, die na 3 jaar eindelijk doorgaat – WTJ 2340

MAANDAG – Een paraplu was geen overbodige luxe op beide Pinksterdagen. Sommige plaatsen troffen het met af en toe een bui, maar op de meeste plekken plensde het voortdurend. Voor organisatoren niet echt de beloning na twee coronajaren wachten. Het mocht de pret niet drukken en gelukkig lieten de deelnemers de organisaties niet in de steek. Zo kwamen er op de nieuwe triathlon in Delftse Hout maar liefst 510 deelnemers af. Een mooie aftrap voor hopelijk een lange traditie.

Jurriaan wint Delftse Hout

De primeur was op de kwart afstand voor Jurriaan Schuring uit Rosmalen. Hij legde de drie afstanden af in 2.02.47 uur. De 3e divisionist voor RDG won een paar jaar terug ook al eens de triathlon van Leidschendam. Snelste vrouw was Inez van Hulsen, vorig seizoen winnares van de 010-Rotterdam editie. Het podium was meteen internationaal getint, want bij de mannen eindigde de Zwitser Reiny Brown op een tweede plaats. Rick van der Klugt finishte als derde.

De wedstrijd begon in de Grote Plas met een watertemperatuur van 17 graden nog best te doen. Reiny Brown en Sharon Verstegen kwamen na 14,5 minuut als eersten uit het water. De kilometer zwemmen werd gevolgd door fietsen door Delfgauw en Pijnacker. Voor het lopen keerden de triatleten dan weer terug bij de Grote Plas. Na afloop kreeg de organisatie veel complimenten voor de nieuwkomer. Bij het fietsen namen Rick van der Klugt en Jurriaan Schuring de kop over. Op de afsluitende tien kilometer dook Reiny Brown – student aan de TU Delft – toch weer tussen de twee Nederlanders in. Rein Klaver en Lars Heijnsdijk liepen hard en dankten aan dat onderdeel hun vierde en vijfde plaats. Martin Kerkvliet – de man met het sikje – traint voor de Embrunman. Vandaag behaalde hij een mooie zesde plaats. Zijn reactie op socials: mooie routes, fijne sfeer, goed geregeld!

Inez snelste vrouw

Inez van Hulsen haalde bij het lopen routinier Jolanda Nell nog in. Het verschil aan de finish was niet groot. Topzwemster Sharon Verstegen had meer moeite met het lopen, verloor daar nog zo’n minuut of tien maar bleef toch derde. Stephanie Roels en Joke Duijnisveld haalden ook de top vijf. Beste trio was TAZO. De sprint afstand werd gewonnen door ASU’11-triatleet Peter van Dartel en Carolina Frias uit Voorburg. DE mini-afstanden gingen naar Martin Janssen en Linde van Langen. Linde was maar 46 seconden langzamer dan Martin en daarmee tweede overall. De kids-race voor Unicef brachten Bram van Haeften en Jeske Vellekoop de triomf.

Triathlon Woerden

Van de 1e editie Delftse Hout naar de 36e uitgave van de Triathlon Woerden. Ook hier regen en wind, maar deze Pinksterklassieker heeft zo’n sterke traditie. Daar blijft niemand weg. Wie in Woerden Tweede Pinksterdag zegt, zegt triathlon. De stad bestaat bovendien 650 jaar. Han Poppema was vorig jaar de grote man van AV Clytoneus met zijn TwaalfTwintig project namelijk twaalf triathlons in twaalf maanden in twaalf provincies. Nu was het weer de beurt aan de Leukste Stadstriathlon van het Groene Hart. We hebben de uitslagen nog niet op een rijtje. Komen we dus weldra op terug. Sven Strijk en Marloes Voorhout (allebei tweede dit jaar) hebben in elk geval opvolgers gekregen. Kristel Bosch won bij de vrouwen, Marloes was tweede en Gea Boschker derde.

En we hebben alvast wel een paar leuke foto’s, waaronder de feature foto. De triatleet loopt vanuit het zwemwater naar de wisselzone en die vrolijke mevrouw kijkt vanuit het raam toe.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.