Loting twee speciale Wim van den Broek series Holten, wie ligt bij wie in welke baan; Alle triathlonlegendes komen samen in de Grand Reunion Race op 2 juli

MAANDAG – Nog drie weken en dan komt er een eind aan 40 jaar speakeren. Een gek idee, waar nog niet helemaal tot me doordringt. En de afgelopen weken bij leuke Brabantse evenementen sloeg de twijfel al toe: ‘zal ik toch niet….?’ Tegelijkertijd zijn het hele hectische weken met eerst nog onze eigen triathlon in Oud Gastel op 24/25 juni (inschrijven kan nog hoor!) met daaraan voorafgaand de Triathlonweek. Zo’n Brabants evenement eindigt steevast met een slotfeest met barbecue, muziek en gezelligheid. Brabantse nachten zijn lang, dus trek ik op zondag toch maar niet naar Hoorn of Wijchen voor nog een speaker-dingetje.

Na 25 juni volgt immers een week later al de Triathlon Holten, waar ik sinds 1991 vrijwel alle jaren geweest ben. Vaak ook nog in de herfstvakantie met het gezin om even uit te blazen na weer een intensief triathlonseizoen. Dit keer zijn we er met de hele familie bij op de Sallandse Heuvelrug, want wij Broekjes ervaren het ook wel als een speciaal momentje. In januari zei ik tegen Holten-voorzitter Anita Brinks dat ik graag als speaker graag Holten als laatste wedstrijd wil doen. Toen ze vroeg of ik daar nog iets speciaals omheen wilde, was mijn antwoord: nog een keer zo veel mogelijk triatleten van vroeger en nu bijeen brengen en – als het ze nog lukt – meedoen in een triathlonnetje waarin niks op het spel staat.

Balletje rollen

Daarna ging het balletje rollen. Spontaan melden zich de eerste topatleten uit de beginjaren: Jan van der Marel, Jos Everts, Mark Koks, Christine de Wit, Cora Vlot enzovoorts. Vervolgens bleef de volgende generatie niet achter en kort daarna stonden zelfs huidige toppers als Marco van der Stel, Menno Koolhaas en Donald Hillebregt in de rij om mee te mogen doen tussen atleten, die zij weer als hun voorbeeld beschouwen.

Zo hebben we het indrukwekkende aantal van 140 triatleten uit 40 jaar Nederlandse triathlonsport bijeen gekregen. Een aantal wilde maar al te graag, maar moest b.v. nog werken, was op vakantie of kon het fysiek niet meer bolwerken. Van die laatste groep is een groot aantal toppers van weleer wel aanwezig overigens op die nu al legendarische tweede juli.

Grote namen uit 40 jaar triathlonsport in 1 race bijeen

Wie er precies allemaal mee doen, het wijzigt zich nog met de dag. Nog altijd komen er toppers bij. Feit is wel dat Ruud en ik vanavond een loting gaan houden voor de atleten in de twee series. Een ludieke loting, want het betreft de baan- en serie-indeling.

Er zijn twee series: 18.35 uur alle dames en de meeste heren masters. 19.00 uur alle heren (elite en snel veronderstelde masters).

Per serie gaan er 70 atleten te water in het zwembad Twenhaarsveld even buiten Holten. Gezwommen wordt zowel in het diepe als ondiepe bassin. We weten dat er atleten zijn, die al jaren niet meer gezwommen hebben, maar zelfs jullie kunnen met dit parcours uit de voeten.

Natuurlijk gaan Ruud en Wim nader in op de bijzonderheid van al die atleten bijeen. Het is een veelvoud aan internationale en nationale kampioenen, maar nooit eerder stonden ze allemaal in 1 en dezelfde race aan de start! Een stukje voorpret alvast voor het grote weekend!

De loting is via livestream Facebook op de pagina Trikipedia te volgen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.