IRONMAN Maastricht genoodzaakt fietsparcours aan te passen door tekort aan verkeersregelaars.

Het is een groot probleem bij heel veel organisaties van triathlonwedstrijden: verkeersregelaars! Zo ook bij IRONMAN Maastricht. Reden voor de organisatie in een vroegtijdig stadium de knoop door te hakken en de deelnemers te informeren over het gewijzigde fietsparcours; 2 ronden van 45  kilometer fietsen voor de IM 70.3 en drie van 60 kilometer voor de IM afstand. Onderstaand de de info over de wijzigingen. Het feest in Maastricht zal er zeker niet minder om zijn.

 

 

Beste deelnemer,

Hierbij willen wij je informeren over een wijziging van het fietsparcours dit jaar. Houd hier rekening mee in de voorbereiding van je race. Helaas zijn wij genoodzaakt om het fietsparcours van zowel IRONMAN Maastricht, alsook IRONMAN 70.3 Maastricht Limburg aan te passen. De reden van aanpassing zal niemand zijn ontgaan, de hele evenementen branche, maar bijvoorbeeld ook de horeca en vliegvelden kampen met grote personeelstekorten. Zo worden ook wij geconfronteerd met een tekort aan verkeersregelaars. Voor zowel de IRONMAN 70.3 als de IRONMAN Maastricht komen wij 30% tekort op de ruim 260 posten die bemand moeten worden voor een veilig verloop. Wij betreuren deze moeilijke maar noodzakelijke keuze, maar veiligheid en sportiviteit heeft onze hoogste prioriteit. Door het aanpassen van het parcours naar twee ronden van 45 kilometer voor de IRONMAN 70.3 Maastricht en naar drie ronden van 60 kilometer voor de IRONMAN Maastricht, garanderen wij doorgang van het evenement en de veiligheid van de atleten.

Route nieuwe fietsparcours 

Het oorspronkelijke parcours is aangepast door het noordelijke deel van het oude parcours uit de route te halen. De mooiste, minst technische en breedste wegen door de Limburgse heuvels blijven in het parcours behouden. Wij hopen op begrip. Om drukte op het parcours te voorkomen, zullen wij de rolling start zo ver als mogelijk vertragen. Ook willen wij een beroep doen op jullie. Zorg voor een sportieve wedstrijd; houd rechts op het parcours, blokkeer het parcours niet, laat ruimte voor de snellere deelnemers, haal in wanneer het kan en gedraag je bovenal verantwoordelijk en sportief.

Wij kijken uit naar weer een gaaf raceweekend in Maastricht. En jij vast ook. Mocht je nog vragen hebben, laat het dan gerust weten. We zien je graag begin Augustus

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.