NK triathlon Rotterdam voor Jorik en Robin; Tri Oud Gastel in sterke bezetting naar Markusse en De Boer – WTJ 2466

ZATERDAG – De nieuwe Nederlands kampioenen standaard afstand zijn Jorik van Egdom en Robin Dreyling. Voor Jorik betekende het titelprolongatie, Robin won voor de eerste keer dit NK. Zilver ging naar haar Almeerse stadgenote Silke de Wolde. Brons was er voor de hard lopende Marit van den Berg. Achter Jorik van Egdom werd de Belg Joram Driessen tweede. De derde plaats en daarmee NK zilver ging naar Victor Goene. Vervolgens was het Marco van der Stel die brons scoorde. Bij de vrouwen bestond het U23 podium uit dezelfde drie vrouwen, bij de mannen uit Victor Goene, Dorian Horsten en Jesse Cuijpers.

Aan de roeibaan was het weer miezerig, soms slecht. Het droeg niet bij tot een groots triathlonfeestje wat je bij een NK wel hoopt de verwachten.

Veel publiek was er wel in de triathlonklassieker van Oud Gastel, de 38e editie. Ze werd op de 1/3e gewonnen door Marijn Markusse en wereldkampioene Ironman Marlene de Boer. Binnenkort meer.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.