Europees kampioenschap Ironman Frankfurt: Dennis Chevrot wint, Menno Koolhaas debuteert met pracht zevende plaats, Milan Brons 9e – WTJ 2467

ZONDAG – De Fransman Denis Chevrot is zojuist Europees kampioen Ironman geworden. Hij was in Frankfurt de snelste van de pro’s en mag zich Europees kampioen noemen. Menno Koolhaas debuteerde op de hele afstand met een sterke zevende plaats. Milan Brons werd – nadat hij moeizaam uit de startblokken kwam toch nog sterk negende. Het zilver ging naar de Pool Robert Wilkowiecki, brons was er voor de Fransman Clement Mignon.

Op de Europees titelstrijd kwam Lukas Wojt en Menno Koolhaas als eersten uit het water in een razendsnelle zwemtijd van 46 minuten. De Pool Robert Wilkowiecki en de Fransman Baptiste Neveu waren nog dichtbij na 3,8 km. zwemmen. Voor Milan Brons verliep het zwemonderdeel niet zo eenvoudig. Hij stapte 3.33 minuten later dan Menno aan de kant.

Bij aanvang van het fietsen nam Wojt meteen afstand van de mannen die hem in het water nog volgden. Gaaneweg werden Menno, Wilkowiecki en Neveu opgeslokt door de achtervolgers onder aanvoering van wereldkampioen LD Kristian Hogenhaug en Nils Frommhold. Later kwam ook Boris Stein sterk opzetten en hij was het die in de tweede wisselzone als eerste terugkeerde met de Fransman Kevin Maurel en de Deen Kristian Hogenhaug op zo’n 4 minuten achterstand. Feitelijk voerden die mannen een hele groep triatleten aan, waaronder ook Chevrot, die vroeger vooral als sterk zwemmer te boek stond, maar nu de marathon beter dan ooit onder de knie heeft. Prachtige Europese titel voor de Fransman derhalve.

Die marathon was ook het onderdeel waarop Menno Koolhaas de regie weer in handen kreeg. ,,Bij het fietsen miste ik de power. Was vrijdag in een duurloopje nog uitgegleden toen het plots hard regende even buiten Frankfurt. Dat heb ik tijdens het fietsen gevoeld in mijn onderrug. Dus op twee van de drie onderdelen tevreden, fietsen kan gewoon veel beter.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.