Speakerscorner; Het afscheid van Wim van den Broek komend weekend in Holten

We naderen 2 juli, de laatste speakerwedstrijd van Wim van den Broek. Sommige triathlonmedia in Nederland hebben er nog geen woord over gerept, blijkbaar hebben zij niet in de gaten wat voor een speciale happening de laatste twee races in Holten gaan worden; de Wim van den Broek -series.

Afscheid van 40 jaar triathlonspeaker in Nederland en dat wordt gewaardeerd door  veel toptriatleten. Werkelijk een ongelofelijk startveld in  Holten voor de Wim van den Broek-series, een wedstrijd waar het eigenlijk alleen maar gaat om er bij te zijn. Allemaal hebben ze zich absoluut bewezen, in het verleden of in de huidige races. Atleten uit de top van 40 jaar geleden , maar ook de huidige top van Nederland aanwezig. Een prachtig initiatief van de organisatie Holten .

De laatste weken heb ik ongelofelijk veel contact met atleten, officials en organisaties die van start zullen gaan of komen kijken, van toen en nu en er is één algemene factor; de enorme waardering voor wat Wim voor de triathlonsport in het algemeen gedaan heeft , maar vooral ook wat zijn aanwezigheid voor hen persoonlijk heeft betekent.

Uit eigen ervaring weet ik dat wij als speakers ons passie beleven, het naar beste eer en geweten ons ding doen, atleten verwelkomen aan de finish en  ons niet realiseren welke impact dit  heeft op finishers. Vaak horen we dit later , na de race.
De waardering voor Wim, als speaker is bijzonder groot, dat blijkt uit al die reacties.

Persoonlijk heb ik “het vak” van Wim geleerd. Zo’n 35 jaar geleden stonden we samen bij de triathlon van Spijkenisse en kreeg ik tips van Wim, die ik nog wekelijks toe pas. Het heeft me gebracht tot wat ik nu ben; triathlonfanaat/speaker/commentator Eurosport en liefhebber van de sport. Mijn triathlonmaatje stopt er mee!

Een vakman pur sang, feitenkenner, zijn befaamde lijstjes en een geweldig vertaler in woord van wedstijden,  ook een feestnummer, maar voor mij bovenal een vriend, een vaste waarde en sparringpartner. Zo veel samen beleefd, hoogtepunten en diepe dalen. Opgehemeld en verguisd.

Nog 1 keer samen een race doen in Holten, heel bijzonder en het zal zeker emotioneel worden , maar zeker voor Wim. Met al die atleten en belangstellenden. Een reünie van 40 jaar triathlon.
Mocht je , als triatleet ,organisatie of liefhebber, Wim willen bedanken voor hetgeen hij voor jou/jullie betekent heeft, kom dan naar Holten op 2 juli. In de avonduren de twee Wim van den Broek series, maar Holten staat twee dagen garant voor triathlonplezier op topniveau.

 

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.