Duathlon Alp d’Huez met 5e plaats voor Wout Driever; de voorlopige Collins Cup selectie; selectie WK Aquathlon, : onze vriendin Elin (Rennen voor Twee) haar filmdebuut en de foto’s van Sonja.

Onze schrijver pur sang Wim (taken zijn tenslotte verdeeld) is vertrokken op vakantie, dus aan mij te proberen in zijn voetsporen te treden. Hoe gaat Wim normaal gesproken om met geruchten over een opnieuw gewijzigd parcours in Almere zo kort voor de wedstrijd; al die uitslagen verwerken;die geweldige appjes van atleten gedurende de dag; de internationale info via de bronnen en de pure feiten.
Ik zal een poging wagen de komende weken. Het zal anders zijn, minder frequent en met een andere stijl.

 

Duathlon Alp d’Huez
Voormalig wielrenner Wout Driever scoorde een geweldige 5 plaats dinsdag tijdens de duathlon van Alp d’Huez. Winst was er voor Emile Blondel-Hermant (FRA). De Belg Emmanuel Lejeune op een tweede plaats, en op drie ook een Fransman Baptiste Domanico. Winst bij de dames voor de Belgische Lotte Claes, beste Nederlandse Jamie van Lieshout op een 14e plaats.
Wouter Driever maakt deel uit van de selectie voor het WK duathlon in Zoofingen, samen met Daan de Groot, Ann Schoot-Uiterkamp en Marieke Brouwers.

 

Selectie WK Aquathlon
Meer selectienieuws; voor het WK Aquathlon op 18 augustus in Samorin  zijn de volgende atleten geselecteerd:

Mannen elite : Roel Kwaaitaal Jeroen Velders
Mannen Junior: Sem Lazaroms Mats Keulstra
Vrouwen elite: Maaike Vooren Deborah Wissink
Vrouwen U23: Silke de Wolde
Vrouwen Junior: Femke Scheepers.

Teams Collins Cup:
De PTO maakte kort na de succesvol verlopen Open Canada race bekend welke atleten zullen starten tijdens de Collins Cup (20/8) voor de drie teams; Europa, USA en International:

Europa

Daniela Ryf, Anne Haug, Laura Phillip, Kat Matthews bij de vrouwen, de geselecteerde mannen zijn voorlopig Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Patrick Lange en Magnus Ditlev.

USA
Taylor Knibb, Skye Moench , Chelsea Sodaro , Jackie Hering , Matt Hanson , Sam Long , Rudy von Berg , Chris Leiferman

Internationals
Paula Findlay , Ashleigh Gentle, Tamara Jewett , Ellie Salthouse , Lionel Sanders , Braden Currie, Max Neumann , Jackson Laundry .

Team Schelvis in documentaire.

Wij kennen de familie Schelvis sonds zij  deelnemers waren aan Rennen voor Twee in Oud Gastel. Nog steeds zijn de contacten daar en is er regelmatig contact. Op vier augustus zal de documentaire Een stem voor de gehandicapte Elin uitgezonden worden, een kijktip die we zeker willen delen. Hieronder het persbericht:

Marie-José en Patrick krijgen in 2007 een tweeling, Bente en Elin, die te vroeg wordt geboren. In de couveuse blijkt Elin een hersenbeschadiging te hebben. De artsen vragen Marie-José en Patrick of ze de meisjes willen laten leven, voor de jonge ouders een onmogelijke vraag. De artsen maken uiteindelijk de keuze voor de ouders. 

In KRO-NCRV 2Doc: Elin volgen filmmakers Walther Grotenhuis en Cinta Forger het gezin gedurende vier jaar. Elin groeit op als ernstig meervoudig gehandicapt meisje in een rolstoel. Ze is intelligent, avontuurlijk en wil dolgraag met de buitenwereld communiceren. Maar door haar hersenbeschadiging is ze nauwelijks verstaanbaar. Het is vaak alleen haar moeder Marie-José die begrijpt wat ze zegt. 

Toen Marie-José en Patrick elkaar ontmoetten droomden ze van een avontuurlijk en vrij bestaan waarin ze over de wereld zouden gaan zwerven met hun kinderen. Deze droom heeft plaats gemaakt voor een nieuwe werkelijkheid. Marie-José nam zich voor om Elin een zo gelukkig mogelijk leven te geven. Maar de prijs daarvan is hoog, want een burn-out ligt op de loer. Vader Patrick verblijft voor zijn werk vaak langdurig in het buitenland. Tweelingzusje Bente, die door Elin’s handicaps minder aandacht krijgt, trekt zich regelmatig terug in haar eigen wereld en observeert het gezinsleven via haar tekeningen.

Als er een spraakcomputer in haar leven komt, wordt het leven voor Elin en haar gezin spannend. Elin heeft alleen maar de controle over haar tong waarmee ze de computer kan aansturen. Gesteund door haar moeder begint ze een strijd om zich de spraakcomputer eigen te maken. 

Elin is geproduceerd door Olympic Films in samenwerking met KRO-NCRV. De film kwam tot stand met steun van CoBO en is mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondersteuning van Activiteiten voor Maatschappelijk Welzijn (OAMW). 

Foto’s Sonja Jaarsveld Holten
Sluiten we af met nog een kijktip; de schitterende fotoreportage gemaakt door Sonja Jaarsveld tijdens het afscheid van Wim van den Broek, alle foto’s zijn terug te vinden op de Facebookpagina van Trikipedia.
Namens Trikipedia; Sonja, geweldig bedankt voor dit prachtige materiaal.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.