Welke foamrollers zijn er en welke heb ik nodig?

 

Is foamrollen een vaste waarde in je trainingsroutine of wil je met de massagetool aan de slag, maar weet je niet welke foamroller het beste bij jou past en je nodig hebt? Wij geven een overzicht van BLACKROLL’s foamrollers, zodat je weet wanneer je welke foamroller kan gebruiken.

Klein, groot, met of zonder profiel: met BLACKROLL® kan iedereen zijn eigen persoonlijke foamrol vinden en deze gebruiken voor verschillende doeleinden, waaronder bindweefselmassage, regeneratie of mobilisatie. Dankzij het  ruime aanbod aan foamrollen kan je de bindweefseltraining zo gevarieerd en effectief mogelijk maken. Foam- of fasciarollen zijn het ideale massagehulpmiddel om de doorbloeding te stimuleren, het myofasciale weefsel zachter te maken, pijn te verminderen en de beweeglijkheid te verbeteren.

BLACKROLL STANDARD
De moeder van alle foamrollers, zowel in zachte als harde variant

De traditionele en meteen ook de populairste foamroller is de BLACKROLL STANDARD. Vanwege zijn grootte (30 cm x 15 cm) en middelmatige hardheid is deze fasciaroller voor veel toepassingen geschikt. Hij is niet enkel jouw redder in nood om spierspijn en spanningen te verhelpen, maar ook een ideale tool voor functionele training om dieper gelegen spieren sterker te maken en een hulpiddel om je spieren ook vóór een training te activeren.

Wanneer je niet gewend bent aan het foamroller of wanneer je pijngevoeliger bent, kun je ook voor de zachte BLACKROLL MED foamroll kiezen. Deze foamroll is 20% zachter en zeer geschikt voor therapeutisch gebruik.
Zowel de STANDARD als MED heb je ook in een ‘45’-variant, die 15 cm langer is dan de traditionele lengte. Door het bredere contactoppervlak kan je je gehele rug masseren en zorgt het vaak voor een comfortabeler gebruik bij sport, therapie en pilatestraining.

Liever net wat krachtiger? Dan is de BLACKROLL PRO iets voor jou. Deze roller is 50% harder, wat het een geschikte tool maakt voor sporters op hoger niveau en fitnessgoeroes. Gebruik de PRO GROOVE met geribbeld oppervlak voor een extra-intensief massage-effect.

BLACKROLL TWIN & FLOW
Nóg specifieker & doelgerichter

Naast het verschil in hardheid, heeft BLACKROLL ook foamrollers die verschillen in formaat, design en materiaal om je spieren en fascia nog effectiever te verzorgen en activeren. Zo is er de BLACKROLL TWIN fasciaroller met uitsparing om de ruggengraat te ontzien. Het is niet enkel geschikt voor behandeling van de wervelkolom, maar ook voor onder meer je kuiten. Dankzij de verdraaiing in het midden, wordt de bloedcirculatie van het weefsel doeltreffend gestimuleerd.

De BLACKROLL FLOW beschikt dan weer over een zaagbladoppervlak en combineert twee werkingsmechanismen: je gebruikt deze foamroller voor een zachte, ontspannende massage (herstel), alsook voor een krachtige stimulatie (activering). Zo worden je fascia optimaal verzorgt en de doorbloeding van het bindweefsel gestimuleerd.

BLACKROLL SLIM, MINI & MACRO
Praktisch & functioneel

Wil je je fascia massage nog intensiever maken? Of heb je je foamroll vaak nodig op verplaatsing? Dan zijn de kleinere foamrollers een aanrader. De BLACKROLL SLIM heeft een kleinere omtrek en kleiner contactoppervlak (30 cm x 10 cm) dan de STANDARD, waardoor de foamroller makkelijk mee te nemen is voor onderweg.

Nog kleiner en lichter is de BLACKROLL MINI. Deze foamroller is 15 cm x 6 cm en weegt slechts 18 gram, wat het een erg doeltreffende tool maakt om spierspanningen en verklevingen in voeten, armen en benen los te maken. Net als de SLIM is de MINI erg praktisch om mee te nemen: op reis, op je wedstrijdbestemming, maar evengoed naar kantoor.

Deze MINI komt ook met een geribbeld oppervlak, de MINI FLOW, voor een dubbel effect: het helpt zowel je spieren te herstellen als je spieren te activeren.

De kleinste fasciaroller in het gamma van BLACKROLL is de BLACKROLL MICRO. Deze roll is klein (6 cm lang), maar heeft een groot effect. De MICRO foamroller is ideaal voor het uitrollen van de handpalmen, pols, handrug en vingers op een hard oppervlak, zoals je bureau of keukentafel.

Ontdek alle foamrollers en andere fasciatools voor spierherstel, -activatie en therapie op www.blackroll.com/nl. Wist je ook dat BLACKROLL tall van praktische video’s heeft, zodat je alle producten intuïtief en op jezelf kan gebruiken? In de gratis BLACKROLL app heb je bovendien toegang tot meer dan 500 oefeningen. Klaar voor? Let’s roll.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.