Afscheid Mohammad Maso van de topsport: ‘Edo en zijn team hebben echt het verschil gemaakt’ en tegen alle triatleten: ‘Wijs niet, maar kijk hoe jij zelf deze mooie sport kunt steunen’

MAANDAG – Het was, zondag 25 september, een dag van mixed feelings. Een dag waarop duidelijk werd dat theorie en praktijk niet altijd hand in hand gaan met voor sommige sporters pijnlijke gevolgen. Maar ook een dag waarop veel triatleten elkaar voor het laatst zagen vooraleer ze de lange winter in duiken. En een dag waarop afscheid werd genomen van een bijzondere sportman: Mohamad Maso. Ook dat was in Nijmegen. Hieronder spreken Mo en z’n goede vriend Patrick Kingma een dankwoord uit:

+++++++++++++

Gisteren, zondag 25 september was in Nijmegen de afsluiting van een bijzondere samenwerking tussen EdoSport en Mohamad Maso. In 2015 kwam Mo naar Nederland, we kennen allemaal zijn bijzondere verhaal, de Trikipedia-fans zijn altijd onze trouwe volgers geweest. Samen met Patrick Kingma ging hij samen wedstrijden af, kwam Patrick erachter dat hij een ambitie had om de Olympische Spelen te halen en zijn ze met ‘Team Mo’ deze uitdaging aangegaan. Hierbij spelen Vincent en Jolanda Meurs een belangrijke rol, maar zo ook vele anderen, die hebben bijgedragen in deze ingewikkelde journey. Uiteindelijk gebeurde het wonder en is Mo voor zijn land Syrië uitgekomen op de Olympische Spelen in Tokyo, zijn droom kwam uit!

Dit had niet gelukt zonder de samenwerking met Edo van der Meer en zijn vrouw Sanne. Natuurlijk zijn de trainingsschema’s belangrijk, wedstrijden die je uitzoekt, trainingskampen, maar de persoonlijke begeleiding van Edo en zijn team heeft echt het verschil gemaakt. De saamhorigheid, betrokkenheid, liefde voor de sport en aandacht voor de persoon tekenen de aanpak van EdoSports en hebben ertoe bijgedragen dat deze bijna onmogelijke doel werd bereikt.

We kunnen nog uren praten over anekdotes, zoals fietsen die kwijt waren in Dakar, visa’s die niet op tijd klaar waren, Nieuwsuur die ons volgde tijdens de wedstrijd in Weert, Dolf Jansen die met zijn snelle tong Mo interviewde tijdens Kopspijkers, de triathlon van Castricum, de ontmoeting met zijn broer tijdens de openingsceremonie in Tokyo, etcetc….we zitten vol verhalen en zijn iedereen dankbaar voor de steun en enthousiasme. Gisteren emotioneel afscheid genomen van EdoSports en nu gaat Mo weer door met het opbouwen van zijn maatschappelijke carrière. Er zijn zoveel leuke plannen, de sport is te mooi en Mo zal zeker zijn kennis en ervaring delen.

De laatste tijd heeft de Triathlonsport het lastig, dat is zo jammer, er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen, zoals die van Mo, laten we dat met zijn allen omarmen en deze sport weer in een positief daglicht stellen. Wijs/kijk niet steeds naar de Bond, maar kijk hoe jij zelf deze mooie sport kunt steunen, ieder op zijn eigen manier! Mo kijkt uit naar de toekomst, hij zal zeker actief blijven tijdens Triathlons, we gaan elkaar nog vaak tegenkomen.

Edo en Sanne enorm bedankt voor de samenwerking, tot de Beermile!
Tikipedia bedankt voor jullie enthousiasme en support, we blijven jullie volgen voor de mooie verhalen in de sport.

Blijf Mo volgen via : https://maso-tri.com/

Wij van Trikipedia wensen Mo alle goeds toe. Het was een bijzondere tijd met een bijzondere triatleet, die eens te meer bewijst dat ieder mens moet blijven dromen. Zijn droom, zijn Olympische droom kwam uit. Zijn land mag trots op hem zijn, zou dat in elk geval moeten zijn, zoals wij ook trots op hem zijn. Voor ons telde hij al die jaren mee in de wedstrijdoverzichten als ware hij Nederlander. Mo, veel succes in je verder leven. Als dat met dezelfde drive gaat als in je triathlontijd, dan zit het wel goed.

Wim en Ruud.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.