Jetze Plat vijfde in marathon Londen; Georgia Taylor Brown wint Super League Triathlon Toulouse; Rachel Klamer uitgeschakeld door valpartij – WTJ 2603

ZONDAG – Tussen alle voorbereidingen op Ironman Hawaii door, volgen we nog wel de verrichtingen van onze duursporters op deze zondag, 2 oktober. Vanochtend was de marathon van Londen. Binnen een week deed Jetze Plat zijn tweede 42 kilometers in de wheelchair. Het leverde hem in de Britse hoofdstad een vijfde plaats op. Winnaar werd nog zo’n sportlegende: Marcel Hug. De Zwitser was klaar in 1.24.38 uur. Jetze deed 1.30.44 uur over zijn marathon. Een podiumplaats was mogelijk geweest als hij in de finale niet een buitenbochtje genomen had, waar een Brit en Japanner dat wel deden. Evengoed een topprestatie wederom van de man uit Vrouwenakker.

Vroege val schakelt Rachel uit voor SLT-race Toulouse

We gaan naar Toulouse voor de vierde race in de Super League. Voor Rachel Klamer was de wedstrijd in Toulouse van korte duur. Ze kwam ten val in de eerste bocht van de eerste heat, voelde aan haar pijnlijke pols en kon daarna niet verder. Erg zonde voor Rachel, die gebrand was op een goede race in de Zuidfranse stad. De SLT had voor vandaag de Triple Mix op het menu staan: drie keer een mini-triathlon aflegden, steeds een andere volgorde. Swim-bike-run, dan een run-bike-swim en een bike-swim-run. Afstanden 300/4/1. 

GTB na Munchen nu ook in Frankrijk de sterkste

De vrouwenrace ging dus zonder Rachel verder. Georgia Taylor-Brown was na de drie stages in de finale de sterkste. Taylor Spivey werd tweede en Sophie Coldwell derde. In de eerste heat scheidde GTB zich al af van de rest. Jeanne Lehair haalde voor eigen publiek een tweede plaats. In de tweede heat kwam de andere Franse favoriete Cassandre Beaugrand andermaal snel uit de startblokken. Ze werd al snel bijgehaald, op dergelijke afstandjes is echt grote voorsprong nemen geen optie. De tweede heat was voor Taylor Spivey.

De tijdverschillen in acht nemend, mocht Georgia Taylor-Brown als eerste aan de finale beginnen. Sophie Coldwell en Taylor Spivey waren de eerste achtervolgers maar toch al op 13 en 14 seconden. Op de fiets kon de Britse vice-Olympisch kampioene iets meer voorsprong nemen op de rest. Het zwemonderdeel als tweede nummer begon GTB met 20 tellen afstand, maar in het water kwamen Spivey en Coldwell ineens dichterbij. De laatste kilometer lopen keek  Georgia vaak om, maar het was niet meer nodig. Ze won haar tweede Super League Triathlon na eerder in het Olympiapark te Munchen al te sterk voor de concurrentie. Vijf seconden later bolde Malibu-winnares Taylor Spivey over de meet en kort daarop ook Sophie Coldwell, namens de Cheetahs. Het team van de onfortuinlijke Rachel Klamer.

In het klassement staan Georgia Taylor-Brown en Taylor Spivey allebei op 56 punten. Dan gaapt er een gat naar de nummer drie: Sophie Coldwell, goed voor 39 punten. Beth Potter (36) en Verena Steinhauser (34) staan vierde en vijfde. Janne Lehair miste de race in Londen en staat nu zesde. Cassandre Beaugrand begon goed met winst in Londen, maar is nu teruggezakt naar een achtste plaats. Rachel Klamer, die als 21e en laatste in de ranking van Toulouse staat, bezet een veertiende plaats met ook 14 punten. Haar team The Cheetahs staat derde met 264 punten. The Sharks gaan op kop met 303 punten, The Scorpions staan tweede met 285 punten.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.