Rachel Klamer vreest voor einde seizoen na valpartij in Toulouse: ‘gelukkig een schone breuk, maar Abu Dhabi is twijfelachtig’ – WTJ 2607

MAANDAG – Van het warme Malibu terug naar het iets frissere Toulouse had Rachel Klamer een kou gevat. Ze was er luchtig onder en had veel zin in de Franse race.

It was my turn to get a cold, which we jokingly call ‘the superleague cold’ as I’m not the first of the athletes to get it since Malibu😆. I can handle the snotty nose, not so much the coughing (or should I say barking?) (@rd_murray isn’t a fan either) causing sleepless nights currently. After coughing comes sore ribs 🥹.
Felt better going into this race than going into Malibu so that’s a positive 👌🏼.
This might be one of my last races this season, but more about that another day 🙃.

Dat het echt haar laatste race van 2022 zou worden had Rachel toen nog niet kunnen bedenken.

Het zijn, bij SLT, wedstrijdjes op het scherpst van de snede. Op topsnelheid vloog het mini-peleton tijdens de eerste heat van de Super League Triathlon een, op zich best brede, bocht in Toulouse in. Hoe geconcentreerd Rachel Klamer ook fietste, een enkele beweging van de triatlete voor haar, bracht haar even uit balans en voor ze er erg in had, lag ze tegen het asfalt. Zelf wijt ze het aan een combinatie van haar eigen fout en de deelneemster voor haar. ,,Ik was aan het inhalen en dat ging sneller dan verwacht. Daardoor kwam ik aan de binnenkant en nam de bocht scherper dan ik dacht. De weg was er breed. Waarschijnlijk heb ik daarbij net haar achterwiel geraakt.”

De race ging door zonder Rachel. De in allerijl gearriveerde ambulance wees ze vriendelijk van de hand. ,,Ik was al overeind en vond het niet nodig om vervoerd te worden. Na afloop van de race met Richard, toch maar besloten foto’s te laten maken.” Daaruit bleek dat ze een gebroken radius (bot in de onderarm) had opgelopen. ,,Gelukkig een schone breuk, dus geen gips of operatie nodig. Het is wel pijnlijk en mijn arm is nu in een mitella.”

Maandagochtend bracht ze het thuisfront en haar sponsors op de hoogte van de valpartij en de fysieke gevolgen. Voor de finale in Neom eind oktober is ze uitgeschakeld, zoveel is zeker. ,,Ik vrees einde seizoen, nog eerder dan al ‘eerder’ gepland.” Even later ziet Rachel het al weer optimistischer in. ,,Het WK in Abu Dhabi? We zien wel.” Kans op de wereldtitel of een podiumplaats, heeft Rachel dit jaar niet. Ach, in een post-Olympisch jaar is zo’n WK-cyclus ook even wat minder belangrijk.

Wij van Trikipedia wensen haar uiteraard een spoedig herstel toe.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.