Triathlon Oud Gastel opent inschrijvingen bij laatste klanken van Bohemian Rhapsody en de eerste vuurpijl in het nieuwe jaar – WTJ 2724

VRIJDAG – Trikipedia heeft niet de pretentie een onafhankelijk medium te zijn. Alles wat op ons pad komt en wat gerelateerd is aan multisporten maakt kans op publicatie op onze site. (Oud-)triatleten krijgen de ruimte voor eigen columns, adverteerders bieden we redactionele ruimnte aan voor hun produkten en met een aantal organisaties maken we afspraken om meer dan alleen een aankondiging van hun evenement(en) te publiceren. Een daarvan is Oud Gastel, waarmee we van oudsher al goede banden hebben. Zij brengen regelmatig een Nieuwsbrief uit, die we dit keer integraal overnemen. Wilt u uw evenement ook groots aangekondigd op Trikipedia, neem contact op met de redactie via info@trikipedia.nl

De organisatie ’t Veerke telt af naar de jaarwisseling. Na de laatste klanken van Queens Bohemian Rhapsody en bij de eerste vuurpijl staat in menig triathlonhuis de laptop aan. Dan opent immers de inschrijving voor de 37e Verwer & Janssentriathlon. Hieronder lees je er meer over.

Inschrijving Verwer & Janssen triathlon opent in de eerste tellen van het nieuwe jaar

Ervaren triatleten weten dat zodra de inschrijving voor onze triathlon is open gesteld, ze niet te lang moeten aarzelen. Voor je het weet is er een serie vol. Check na de oliebollen en het vuurwerk snel de website www.tveerke.nl

Verderop in deze nieuwsbrief het dagprogramma van de V&J Triathlon op zaterdag 24 juni. Gelijktijdig opent trouwens ook al de Jeugdtriathlon van vrijdagavond 23 juni. Dat fantastische evenement verwelkomt een nieuwe naamsponsor: Sweere. Nieuw is maar betrekkelijk, want Sweere is vanaf het prille begin bij ’t Veerke betrokken, maar nu koppelt de bedrijfsnaam ook echt aan één van onze zeven evenementen. Sweere motiveert de keuze met ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Geweldig.

 

ESS Obstacle Run: Gastel op z’n best

Het was twee weken hard werken in en rond scoutinggebouw, visvijver en Gastels bos om alle obstakels op te bouwen, maar het was alle inspanning meer dan waard. Bij opvallend zachte temperaturen (waar kou was voorspeld!) deden bijna 300 deelnemers – jong en oud – mee aan wat iemand noemde ‘ouderwets buitenspelen’. Nieuwe hindernissen, nieuwe deelnemers, nieuwe vrijwilligers met 1 gemeenschappelijke deler: allemaal erg enthousiast en tevreden. Wethouder Sharona Malfait schreef op haar socials: ‘Dit was weer Gastel op z’n best, dank ’t Veerke en alle vrijwilligers voor weer zo’n geweldig evenement’. Deze en vele andere complimenten nemen we dankbaar in ontvangst c.q. spelen we door naar iedereen die op enigerlei wijze een bijdrage heeft geleverd aan de ESS Obstacle Run. Dank Wesley ook voor de geweldige finishboog!

Mocht je ze gemist hebben: alle foto’s zijn uiteraard terug te vinden op onze website.

 

Na 11 december kwamen we als Veerke nog een enkele keer bij elkaar, werden de kerstkaarten langs de parcoursbewoners en vrijwilligers weer rondgebracht en smeedden we alvast plannen voor volgend jaar 2023.

Image description

40 jaar Werkgroep Sport ‘t Veerke

Als je de twee allereerste Oranjelopen meetelt bestaat de Werkgroep Sport ’t Veerke in 2023 precies 40 jaar. Op 30 april 1983 was het de eerste activiteit van deze groep, die onderdeel uitmaakte van Jeugd- en Jongerenwerk ’t Veerke. Winnaar van die eerste Oranjeloop was trouwens Don Ossenblok, die later ook bestuurslid werd.

 

Pop en Sportkwis

De Pop- en sportquiz opent het activiteitenjaar op 28 januari: nog plek voor paar teams!

Het was onze laatste activiteit voor corona uitbrak: de pop- en sportquiz van januari 2020 toen er nog geen vuiltje aan de lucht was. Behalve dan in het verre China. Afijn de rest is geschiedenis, zeggen we dan.

Gelukkig keert de kwis nu terug en wel op zaterdagavond 28 januari. Daarmee houden we traditie – drie weken voor carnaval – in ere. Uiteraard is plaats van handeling weer Café-Zaal ’t Hart van Gastel. We hebben plaats voor 35 teams en nadat sponsoren en vroegere deelnemende teams al zijn benaderd houden we nog een paar tafeltjes over. Dus wil je meedoen, regel een team van maximaal 5 personen. Kennis van sport of muziek is leuk, maar geen vereiste. Een brok gezelligheid meebrengen is wel van belang!

De kwis begint stipt om 20 uur, dus wees ruim van tevoren aanwezig. Het inschrijfgeld van 15 euro per team kan ter plaatse worden betaald. Huidige (en toekomstige) sponsorteams mogen gratis mee doen. Aanmelden kan nog via kwis@tveerke.nl onder vermelding van naam teamcaptain, aantal deelnemers en naam van de deelnemers.

Image description

Verwer & Janssen Triathlon: inschrijven maar!

We wezen er bovenaan al op. De jaarwisseling is in meerdere opzichten een spannende. Niet alleen met de hoop op een – in sommige opzichten – veel mooier jaar, maar ook de vraag: ben ik nog op tijd met inschrijven voor de Verwer & Janssen Triathlon!

Het programma van onze 37e editie geeft weer veel keuze: de wedstrijdserie over 1/3e afstand, ook geschikt voor recreanten die zo’n afstand eens willen doen. Twee series 1/3e dus. Verder ook weer de kwart (1/4e) afstand, de 1/8e afstand (een Halderberge serie en een niet-Halderberge serie) en natuurlijk als uitsmijter van de dag de trio triathlon. Meer details en nieuwigheidjes komen in volgende Nieuwsbrieven wel aan bod. Voor nu is het belangrijk dat je om 00.00 uur niet al te ver van je laptop/pc af gaat zitten/staan.

Namens ’t Veerke wensen we je alvast een hele fijne jaarwisseling en een geweldig, sportief en mooi Gastels evenementenjaar toe!

 

Tot ziens op onze activiteiten:

 

Agenda

28 januari 2023: Veerke Pop en Sport Kwis

29 maart 2023: Bol Training & Advies Zomertijdloop

27 april 2023: Van Zuilichem Zorg Oranjeloop en Vlietloop

20-22 juni 2023: Tridaagse

23 juni 2023: Sweere Jeugdtriathlon

24 juni 2023: Verwer & Janssen Triathlon

najaar 2023: ESS Obstacle Run

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.