HUUB 043 Triathlon Maastricht – 4 juni; PTO 100 afstand nieuw op 4 juni in Maastricht.

Vond de HUUB 043Triathlon in Maastricht vorige jaren nog plaats verspreid over 2 dagen, is dat dit jaar teruggebracht naar 1 dag. Het is een weloverwogen besluit volgens organisator Raymond Beeren van Bearsports. “We willen graag zoveel mogelijk sporters trekken naar ons evenement en zoveel mogelijk verschillende afstanden aanbieden, maar uit kosten oogpunt was dat niet meer haalbaar. De toenemende kosten en eisen van vergunningverleners deed ons besluiten tot het schrappen van de divisie wedstrijd uit het programma en het programma op zondag is wat langer geworden”.

Zo blijven dus de sprint afstand, incl. de relay en de olympische afstand behouden. Nieuw is dat de halve afstand een PTO100 afstand is geworden. Dat wil zeggen dat er 2km gezwommen wordt, 80km gefietst en 18km gelopen. Bij elkaar 100km. De fietsronde is, ook uit kostenoverweging, ingekort naar 10km. Dus  de deelnemers aan de PTO100 komen maar liefst 16x (heen en terug) langs het publiek aan start/finish .


Het loopparcours is ook aangepast. Het onverharde stuk om de Pietersplas is er uit en loopt nu over het dubbele fietspad heen en weer. Dit omdat de organisatie van veel triatleten te horen kregen dat ze niet kapot waren van het onverhard lopen en dus hebben ze daar naar geluisterd.
Via het SQM timing systeem zijn er elke ronde ook weer live de rondetijden beschikbaar.

En natuurlijk worden de kids niet vergeten met diverse afstanden per leeftijdscategorie.

Inschrijven kan op www.043triathlon.nl

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.