Claudia Striekwold verruilt Nederland voor Spanje onder het motto: StriekWorld ; One day you decide… Or day one you decide

Plots het bericht op social media dat Claudia Striekwold, voor velen heel bekend binnen de triathlonwereld in Nederland, Nederland gaat verruilen voor Spanje (en geen 1 april grap). Dat vraagt natuurlijk om een stukje uitleg van De Striek.
Even bellen en appen met de  triatlete die op de LD een aantal maal net naast een Kona-ticket greep, de meest zware wedstrijden de allerleukste vind, fietst op de fiets van (en trainde met) Annemiek van Vleuten maar vooral bekend om haar goede humeur en immer aanwezige openheid.

Let’s get lost
10 jaar geleden maakte ik kennis met de fiets, tijdens de Alpe d’huZes. 2 jaar later met de triathlonsport, wat me zo greep en niet meer weg te denken is uit mijn leven. Op de fiets, in de bergen, voor mij het ultieme gevoel van vrijheid, bezinning en genot.

Lucky 13
13 jaar werk ik op het Frits Philips Lyceum nu, als docent en LO en mentor. Een beroep gezegend met 13 weken vakantie in een jaar, en 13 vrije dagen aan feestdagen en een 13e maand salaris. Deze momenten was ik altijd direct gevlogen om een toffe race of mooie trainingsstage te genieten.

Door mijn huis te verhuren via Airbnb was het ook nog te bekostigen. Dat is een iets wat ik enorm koester als alleenstaande; de vrijheid, kunnen gaan en staan waar ik wil.

Feed Your Dreams
Mijn passie voor de bergen, met name het Spaanse / Italiaanse land, klimaat, taal, volk en gebruiken groeide met de dag. “Feed Your Dreams”, de quote van mijn sportvoeding sponsor 226ERS neem ik dan ook graag erg letterlijk. Ik ga het avontuur aan… Als reisbegeleiding, gids, sportinstructeur, sportmasseur moet het toch lukken mijn brood, ehh paella te kunnen verdienen?!

Viva España
De keuze voor Spanje was snel gemaakt. Gestart met een taalcursus bij Fuentes was een eerste stap. Hoe verder… Op safe spelen en een jaar onbetaald verlof op school zou ideaal zijn, maar is qua pensioenpremie, terugkeerpremie etc niet te betalen. En mijn zelfbedachte constructies waren volgends de directie erg creatief, maar niet mogelijk. Deze week besloot ik voor ontslag te kiezen, per volgend schooljaar ergens met m’n bakkes in de zon op een berg, moet het worden!

Dive Deep
“Striek tof, maar wat ga je precies doen dan?” Een veelgestelde vraag afgelopen weken. Ik weet het ook nog niet precies… Zojuist heb ik me bij KVK ingeschreven als ZZP’er; StriekWorld, vond ik wel toepasselijk. Fietsreizen, tourgids/instructeur, sportmasseur… ik sta voor alles open. De komende maanden ga ik me verder oriënteren op de omgeving Calpe en Mallorca qua werk en woonruimte. Mijn eigen huis in Eindhoven wil ik het eerste jaar in ieder geval verhuren. Mocht iemand wat zoeken 😉

Alle tips zijn meer dan welkom.

Liefs Striek

Vamosss!!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.