BREAKING NEWS: Trikipedia versterkt zich met derde man; grootse plannen zaterdagmiddag bekend gemaakt in Hilversum – WTJ 2807

VRIJDAG – Er ging een lange en zorgvuldige selectieprocedure aan vooraf. Wie wordt de derde Trikipedia-team member? (ja ja ook wij schrijven steeds vaker in het Engels voor onze ander site Triathlon Yesterday). Welnu, we mogen het eindelijk bekend maken. Na een uitvoerige selectieprocedure, waarin de sollicitatiecommissie bestaande uit Stijn Jansen en Rachel Klamer de kandidaten uitvoerig aan de tand voelde, menig heisessie doorvoerde in Twente dan wel Namibie, kwamen er uiteindelijk nog een paar geschikte collega’s uit voort.

Reiskosten

Stijn en Rachel, jullie allebei bedankt voor jullie eensluidend advies. Zal geen dagelijkse kost zijn, dat jullie het met elkaar eens zijn. Maar het is gelukt, we bleven met een short list van vier personen over. Eentje was echter gewoon NTB-bestuurder of bureaumedewerker. Dat leek ons in het kader van de objectiviteit niet zo handig. De tweede was net klaar met het Ironman-avontuurtje in Maastricht. Jammer, maar ook daar proefden we te veel naschade. Nummertje drie was onze Zuid-Amerika correspondent. Toen we zijn eerste reiskostenvergoeding zagen om elk weekend een kleine wedstrijd in ons land te bezoeken, moesten we de boel ook even doorrekenen. Bedrijfseconomisch bleek het niet verantwoord, ook al hebben we de 100.000 euro coronasteun al eind vorig jaar geheel terug betaald. Dank nog voor de geweldige crowdfunding, waar 4376 triatleten aan mee gedaan hebben. In 1 woord: super!

En toen – alsof het zo moest zijn – kwamen we bij kandidaat vier uit. De cirkel was rond, want hier kwam een oude bekende zo in onze schoot geworpen. Een man, waar we eigenlijk nooit meer op gerekend hadden. Maar eentje waarvan Ruud en ik meteen wisten: dat is ‘m!

Dames en heren, vrienden (en vijanden) van Trikipedia: mogen wij jullie voorstellen aan de terugkeer van de verloren zoon: Arjan Schilder! Het illustere speakertrio van weleer beleefde hoogtijdagen op de Ironman Maastricht, de Challenge Almere, de triathlons Amsterdam en Klazienaveen enzovoorts enzovoorts. Nergens zit meer kennis van de atleten dan in de hoofdjes van het drietal Arjan-Ruud-Wim. Wandelende lexicons zijn het. En dat gaan ze eens te meer samen uitnutten.

Acda en de Munnik

Als Acda en de Munnik weer samen zijn, als de Beatles en het Cocktail Trio weer van plan zijn op te treden, tja dan kunnen ’s lands beste speakers niet achterblijven toch. Daarom nodigen wij alle vakpers uit om deze zaterdagmiddag om 13.00 uur aanwezig te zijn op de persconferentie in het Mediapark van Hilversum, meer specifiek de Eurosportstudio’s aan de Koost Postemalaan.

Daar zullen de Fab Three hun plannen ontvouwen voor komend jaar. Tipje van de sluier: upgraden van de website Trikipedia, lancering van dagelijkse podcasts, livestreams, video-previews op de weekend-wedstrijden, live-reports, interviews, keukengesprekken, talkshows, een 3 D-speelfilm in alle bioscopen, een driewekelijks Trikipedia-krant in print, een jaarboek, een eigen Trikipedia-triathlonteam met landelijke maar ook internationale toptriatleten op alle afstanden, een Trikipedia-triathlontrainingscentrum, een eigen Trikipedia-sportbond, een Trikipedia-journalistenvakbond, een Trikipedia-tribunaal voor de hardleersen onder ons, een Hanenkraaiwedstrijd, een Schildercursus, een Broekontwerp-competitie en – last but not least – de ultieme Trikipedia-triathlon.

Van Almere tot Middelharnis en aan de finish: You are a Trikipedia-man!

Ook van dat laatste is gelukkig al iets uitgelekt. We zouden immers Trikipedia niet zijn als we dat niet als eersten wisten. Deze Ironman-afstandstriathlon begint met 3,8 kilometer zwemmen in het oude vertrouwde, kraakheldere Gooimeer in Almere-Haven. Op het surfstrandje aldaar worden de triatleten door Arjan als speaker binnengepraat, waarna de 180 kilometer fietsen begint. Inmiddels hebben we als organisatie de vergunningen van alle 36 gemeenten binnen, hetgeen betekent dat het fietsparcours via Almere, Hilversum, om Utrecht heen, Gorinchem, Biesbosch, Brabant in naar Zevenbergen tot in Oud Gastel geraakt. Eenmalig staat daar Wim de wielrenners op te wachten (hoewel het zou kunnen dat hij voor deze nieuwe traditie nog zeker 20 jaar een uitzondering maakt). In Oud Gastel is voor de ongetwijfeld ruim 1000 triatleten wissel twee gesitueerd. Daar begint dus ook de marathon. De 42 kilometer voeren de atleten van Gastel via Willemstad het eiland Goeree-Overflakkee op en….u raadt het al…. de finish ligt in het pittoreske vissersdorp Middelharnis. En laat dat nou net de woonplaats van Ruud zijn. Arjan en (even later) ook Wim komen ook die kant op, zodat alle triatleten met een ‘YOU ARE A TRIKIPEDIA-MAN’ worden binnengepraat. Kippenvel….nu al!

Afijn morgenmiddag meer. Iedereen is van harte welkom om 13 uur op het Mediapark. Er zullen een aantal nationale en internationale triathlontoppers acte de presence geven. Tussendoor is er een gastoptreden van Acda en de Munnik. Tot dan!

Ruud, Wim en Arjan!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.