PTO en World Triathlon slaan handen in één, nieuwe wedstrijdserie met Triton en datum Lanzarote officieel.

Het moest er toch eens van komen, World Triathlon en PTO slaan de handen in één en komen met een nieuw soort WK triathlon lange afstand. Een wedstrijdreeks over de PTO afstand; 2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen. Per wedstrijd kunnen punten verzameld worden om op die wijze te komen tot titel. Het minimale aantal wedstrijden zal een zestal zijn, echter is doel om tot 10 races te komen. Deze wedstrijdreeks is niet alleen bestemd voor de PRO-atleten maar ook voor agegroep-atleten zo valt te lezen in de officiële verklaring

 

Club La Santa, de organisator van Ironman Lanzarote heeft vandaag officieel de wedstrijddatum voor de hele triathlon in 2024 bekend gemaakt. De wedstrijd staat gepland op 18 mei, in tegenstelling tot eerdere geruchten dat de race niet meer zou plaats vinden. De inschrijving voor Ironman  Lanzarote start volgende week.
De organisatie heeft besloten zich helemaal te focussen op de hele triathlon, dus komt er na 11 edities een einde aan de 70.3 Ironman op Lanzarote.

Meer organisatienieuws; Er komt een nieuwe wedstrijdserie –  Triton World Series – CHANGING THE FACE OF TRIATHLON!
Zij vermelden op hun website:
TRITON is een nieuwe wereldserie die het gezicht van triatlon wil veranderen door middel van constante innovatie en een sterk merk dat streeft naar het leveren van immateriële waarde, door middel van zijn activa en nieuwe wedstrijdformaten. over de hele wereld. TRITON biedt 3 verschillende formaten, een 1-daagse reguliere triatloncompetitie, een 3-daagse triatloncompetitie, waarbij elke sport in opeenvolgende dagen wordt gescheiden en binnenkort komt er een gymserie.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.