Pre-Olympische races Parijs komende dagen.

Morgen, vrijdag en zondag wordt er in Parijs geracet op het parcours, waar volgend jaar de Olympische triathlon plaats zal vinden. De belangen zijn groot, want immers directe plaatsing voor de Spelen is mogelijk bij een top 8 in Parijs. Maya Kingma is inmiddels verzekerd van een startplaats. Individueel zullen Maya Kingma, Rachel Klamer, Barbara de Koning en Richard Murray in Parijs strijden voor een goede klassering in Parijs. Kingma is terug aan het wedstrijdfront nadat ze rust heeft genomen, het EK was haar laatste wedstrijd, waar ze last kreeg van een astma-aanval. Klamer en Murray hopen hun goede vorm te kunnen bevestigen in Parijs; in Sunderland haalden ze respectievelijk een zesde en vijfde plaats. Barbara de Koning zal ongetwijfeld kostbare punten willen scoren, zodat ze klimt in de Olympische kwalificatie stand, waar ze op dit moment op een 112e plaats staat. Maya Kingma staat op dit moment op een 19e plaats in de Olympische ranking, Rachel Klamer op de 30e en Richard Murray 39e.

Voor de Relay op zondag heeft Nederland de beschikking over Rachel Kramer, Barbara de Koning, Rani Skrabanja voor de vrouwen, bij de mannen Richard Murray, Jorik van Egdom en Mitch Kolkman. De definitieve samenstelling zal na de individuele races worden bepaald. Nederland staat op dit moment op een 16e plaats in de Olympische kwalificatie stand. Onlangs werd in Sunderland  een 5e plaats behaald.

Ook de para-triatleten gaan van start in Parijs. Namens Nederland gaan Jetze Plat en Geert Schipper van start in de PTWT. Plat op een 4e plaats in de huidige Olympische kwalificatie stand, Schipper op plaats 6. In de PTS2 start Maurits Morsink, die met een goede uitslag naar de leidende positie kan gaan in de Olympische ranking. In de PTS3 start de leider bij de mannen in de Olympische ranking Nico van der Burgt, bij de vrouwen in deze klasse Sanne Koopman namens Nederland.

De starttijden in Parijs
Donderdag 17 augustus : Vrouwen – 08:00 uur
Vrijdag 18 augustus: Mannen – 08:00 uur
Zaterdag 19 augustus – Para – 08:00 uur
Zondag 20 augustus: Relay – 08:00 uur

De wedstrijden zijn live te volgen via Triathlonlive.
De complete startlijsten vind je hier.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.