Relay Parijs- winst voor Duitsland, Nederland geweldig 6e

Door de wijzigingen in de waterkwaliteit ook vandaag een duathlon in Parijs bij de Relay-race, net als gisteren bij de para-triatleten.
900 meter lopen, 11,6 kilometer fietsen en 1800 meter de opdracht. Het Nederlandse team; Mitch Kolkman, Barbara de Koning, Richard Murray en Rachel Klamer.

Brutaal nam Mitch Kolkman de leiding in het eerste onderdeel.
De verschillen bleven heel klein in de eerste leg tijdens het fietsen. Nederland wisselde als 9e naar Barbara de Koning op 14 seconden van leiders Brazilië en Frankrijk. Beaugrand trok meteen een gat , België en Duitsland wisselden echter als eersten na het fietsen, maar in de tweede run pakte Beaugrand opnieuw de voorsprong.
Richard Murray werd als 18e aangetikt door de Koning voor de derde leg.
Frankrijk vergrootte de voorsprong, met een sterk Belgisch team in achtervolging, gevolgd door Duitsland en Groot Brittannië.
Murray begon als 13e aan zijn afsluitende run  op ruim1 minuut. Bergere voelde de hete adem van Jelle Geens in zijn nek tijdens de run, die de Belgische achterstand op leider Frankrijk terug bracht naar 9 seconden.
Murray gaf het stokje door  als 11e op 1:03 aan Rachel Klamer. Voor Frankrijk moest Lombardi de klus afmaken, Claire Michell als tweede in de race namens België. Daarachter een groep met Duitsland, Groot Britannië,  Hongarije en Portugal. Rachel Klamer kon aansluiten tijdens het fietsen bij een groep op plaats 8 tot en met 13, achterstand teruggebracht tot 45 seconden.
Lombardi als eerste op de afsluitende run, kort daarop gevolgd door Michell. Potter(GBR) en Lindeman(GER) haalden de Belgische al snel in tijdens het lopen.

Na 1 ronde lopen in de afsluitende run was het verschil voor de Francaise nog slechts 5 seconden. Rachel Klamer kwam als 7e door.
Het was tenslotte Duitsland die aan het langste eind trok in een sprint met Groot Britannië. Een geweldige derde plaats voor Belgie.

Maar ook de prestatie van Rachel Klamer mag geweldig genoemd werd, zij finishte namens Nederland op een prachtige 6e plaats.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.