Alles van deze zondag op een rijtje: 1e PRO winst voor Marlene de Boer in IM 70.3 Cork, Dieuwertje Bax naar hele fraaie 4e plaats , Julia de Leeuw wint haar agegroep Vichy, Blummenfelt wint PTO Open Asia, 2 doden tijdens IM Cork, Bram van den Bergh wint H25 IM Copenhagen, Corine Nelen derde D40 Copenhagen en nog heel veel meer

Een enorme veelheid aan wedstrijden, met tal van Nederlandse successen en heel triest nieuws vanuit Cork!
We proberen zo compleet te zijn. Aanvullingen – laat ze weten.
Eerste PRO winst voor Marlene de Boer-IM 70.3 Cork.
Ze kwam als derde uit het water met een achterstand van 1.18, de achterstand na 50 kilometer bedroeg bijna  minuten en toen kwam de versnelling. Marlene zette zich op kop en stond die plaats niet meer af. Met een geweldige halve marathon finishte ze met ruim 3:30 voorsprong voor haar eerste PRO winst. Wat een prachtige opsteker voor de race in Almere. Ook een fantastische race voor Dieuwertje Bax , zij finishte net naast het podium als vierde.
1 Marlene de Boer 4:24:41
2 Abigail Bedwell GBR 4:28:19
3 Rosie Weston GBR 4:30:12
4 Dieuwertje Bax 4:38:56
Natuurlijk hebben we Marlene gesproken na haar eerste Pro winst, later deze week een uitgebreid verslag van haar race.

Heel triest dat er twee doden vielen te betreuren tijdens het zwemonderdeel aldaar:We are deeply saddened to confirm the death of two race participants at the IRONMAN 70.3 Ireland, Cork 2023. During the swim portion of Sunday’s race, safety personnel provided immediate medical attention upon recognising the athletes were in need of assistance. We share our greatest sympathies with the families and friends of the athletes and will continue to offer them our support as they go through this very difficult time. We thank the safety personnel and first responders who worked quickly to provide the athletes with medical assistance.


Alle uitslagen hier

foto Alex de Boer
foto Alex de Boer


PTO winst voor Kristian Blummenfelt in PTO Open Azië, Pieter Heemeryck naar geweldige tweede plaats.

Het leek vooraf onmogelijk, in 4 dagen tijd twee races doen met een topveld; Parijs over de OD afstand, vervolgens de 100 km van de PTO. Voeg daarbij de reis van Parijs naar Singapore en het lijkt een onmogelijke opgave.
Echter Blummie bewees anders en won de race in Singapore. Pieter Heemeryck naar een prachtige tweede plaats en Jason West naar een derde plaats.
De wedstrijd kende nogal wat uitvallers met o.a. Iden, Laidlow, Noodt en Bischof.
Uitslag

Triathlon Leiderdorp.
1/3e afstand
Mannen
1 Nick van Ingen
2 Michiel de Wilde
3 Thomas Hounjet
Vrouwen
1 Iris Bosch
2 Saskia Veerman
3 Jolanda ten Brinke
De complete uitslag

Ironman Vichy – Julia de Leeuw pakt de winst in Vichy in D30 en tweede overall.
Ze deden het prima vandaag , de meiden van Yvonne. Na de winst van Marlene in Cork streed ook Julia de Leeuw  mee in de kop van de wedstrijd tijdens Ironman Vichy. Het was stuivertje wisselen met de Françaises Violin en Robin in de overall stand van de race, waarbij Julia als derde uit het water kwam, een tijd lang de koppositie van de wedstrijd had tijdens het fietsen en als tweede overall aan de marathon begon. Ze had op dat moment al een voorsprong van ruim minuten op haar directe concurrente in haar agegroep (D30). Die positie wist ze te handhaven in het bloedhete Vichy, 35 graden  aldaar. Als tweede overall finshte Julia in een eindtijd van 11:28:46  en dat onder bizar warme omstandigheden

Volledige uitslag

foto aangeleverd
Ironman Copenhagen- winst voor Olaf van den Bergh in H25 en derde overall. Derde plaats D40 voor Corine Nelen.
Een agegroup only wedstrijd.
Olaf van den Bergh succesvol in Copenhagen, een sterke marathon bracht hem de derde plaats overall en de winst in zijn categorie H25. Corine Nelen lag heel lang aan de leiding in de D40 race, maar moest tijdens het lopen een tweetal atletes langs haar dulden en finishte op een derde plaats in de D40 categorie.
Later deze week komen we uitgebreid terug op deze wedstrijd en de verrichtingen van alle Nederlandse deelnemers. Bijvoorbeeld het debuut van Omar Brons op de hele triathlon. De man van Triathlon Inside reed twee keer lek, maar wist wel binnen de 10 uur te finishen

Volledige uitslag

Allgau Triathlon
Winst voor Patrick Lange, Heleen Moes 7e in vrouwen race.
Mannen
1 Patrick Lange GER
2 Ruben Zeputke GER
3 Thomas Ott GER
Vrouwen
1 Rebecca Robisch GER
2 Alanis Siffert SUI
3 Katharina Wolff GER
7 Heleen Moes NED
Volledige uitslag

foto Anne Zijderveld

Triathlon Heerjansdam
Mannen
1 Ben Muller
2 Dez de Eerens
3 Jacco Langerak
Vrouwen
1 Anne Zijderveld
2 Sandra Vermeulen
3 Melissa de Bruin-Roks

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.