Keistad Triathlon Amersfoort als duathlon ook aantrekkelijk: Thierry en Marleen winnen – WTJ 3028

ZONDAG – Ook in de Keistad Amersfoort was het vandaag goed toeven. Voor de tweede keer geen Keistad triathlon, maar een run-bike-run. Vorig jaar blauwalg, nu een bacterie. De zwemkwaliteit in de Eem was van zo’n povere kwaliteit, dat zwemmen niet verantwoord was. Dus de boel omgebouwd, starttijden verlegd en er voor gezorgd dat er toch een sfeervolle duathlon kon worden gehouden. Bovendien liet geen enkele triatleet het afweten en stonden er honderden aan de start.

Thierry de man van Keistad 2023

Of Thierry Willigenburg ook gewonnen zou hebben als er gezwommen werd? We zullen het nooit weten. Feit is dat de voorsprong van de Nijmegenaar best aanzienlijk was ten opzichte van het Amersfoortse duo Martijn Veling en Peter van Dartel. Thierry – vorig jaar nog Gelreman-winnaar – was sowieso op alle drie de onderdelen de sterkste en noteerde aan de finish een voorsprong van vier minuten op Martijn en bijna acht op Peter, die wel snelste master was.

Marleen van Roesel wint veel, ook nu weer

Joris Regtien en Thijmen Polman pasten zich ook snel aan en finishten vierde en vijfde. De zesde plaats ging naar Sander Pastoor uit Vleuten. Snelste vrouw was TVB-atlete Marleen van Roessel, onlangs nog winnares van de divisierace in Leiderdorp. Ook Marleens zege kwam betrekkelijk eenvoudig tot stand. De Rotterdamse Eva Visser klokte de tweede tijd maar dat al wel zeven minuten later. En voordat het podium compleet was, waren we bijna 20 minuten verder. Lynn Dybiona uit Leusden hield nog twee atleten achter zich, waaronder de vierde vrouw Cynthia Koning. Maar ‘brons is brons’.

Michel en Esther Nederlands politiekampioenen

De recreatieve duathlon werd gewonnen door Johan de Jong uit Amersfoort en Claire Steijn uit Amsterdam. De achtste duathlon leverde een overwinning op voor Wybe Vermeulen uit Zeist en Eline Lam uit Utrecht. Aan de achtste afstand was ook het NK politie verbonden. Goud ging naar Michel Besseling, die voor eigen publiek de titel pakte. Zilver en brons waren voor Sander Bakker en Daan van Herp. Het NK-podium bij de agentes bestond uit Esther Strijker uit Brummen voor Corine Nelen uit Almere (net terug uit IM Kopenhagen) en Janita de Ronde uit Nieuwe Tonge. Eddy Hilbert en Karen Hofman wonnen de recreatieve serie. De estafette was voor FSF De Buddies.

2e Divisie voor Gelreman-winnaar Edwin en voor Vivian

Nog meer series, want ook de Schuiteman 2e Divisie Zuid stond geprogrammeerd in Amersfoort. Ook zij konden geen verkoeling vinden in de haven van Amersfoort. Prachtig trouwens hoe snel Edwin Dasselaar weer hersteld is van zijn inspanning op de Gelreman vorig week. Voor zijn team EDO Sports 2 won hij nu Keistad duathlon. Amersfoort had dus twee Gelreman-winnaars als laureaten. Tweede op bijna twee minuten was Benny Mulder van Trihalis 2 en derde Christiaan Solleveld van de Westland Tri Vereniging. De vrouwen knokten ook om de teampunten. Vivian Boijens van TTB won, Anne Roos van Trigt van Trion eindigde tweede en Celine Hoogendijk van TV Rijnmond stond als derde op het individuele podium. Maar uiteraard ging het weer om de teambelangen.

De jeugd run-bike-run tenslotte leverde overwinningen op voor Koen van Elswijk uit Zeist en Nienke Meesters uit Amersfoort.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.