Beaugrand en Wilde nemen revanche op WK: winst in Super League Triathlon Malibu – WTJ 3089

ZATERDAG – Het missertje op het WK Pontevedra is door Cassandre Beaugrand snel rechtgezet met een overtuigende overwinning op de Super League Triathlon in Malibu. De Nederlandse deelneemster Barbara de Koning werd vroegtijdig uitgeschakeld.

Beaugrand was liefst 8 seconden sneller dan landgenote Emma Lombardi. Brons ging naar de Luxemburse Jeanne Lehair, die daarmee de leiding overnam van Kate Waugh in The Championships Series.

De kersverse wereldkampioene Beth Potter eindigde in Malibu met het woelige zee zwem onderdeel als vierde. Katie Zaferes was de nummer vijf en Sophie Coldwell eindigde zesde. Beaugrand komt uit voor het Team Scorpions, eindtijd 15.53 met als finale. De eerste heat was voor Beaugrand met Potter tweede en Lehair derde. Naast Barbara bleven in de volgende heat ook Gina Sereno en Iona Miller aan de kant. In de tweede raakten we Szalai, Tilly Anema en Sophie Alden kwijt. Die tweede stage werd gewonnen door Lombardi voor Lehair en Beaugrand.

Maar de Francaise nummer twee van de wereld was in de finale wel de sterkste.

Bij de mannen een soortgelijke revanche voor Hayden Wilde. Vorige week geklopt door de Franse collectief onder aanvoering van Dorian Coninx op het WK, nu de snelste in deze Super League Triathlon Malibu. Wilde won de finale van de Enduro van Leo Bergere en Matthew Hauser. Vierde was Henri Schoeman, zevende Kristian Blummenfelt.

Rest na Malibu nog de finales van de Super League Triathlon in het futuristische Neom op 21 oktober.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.