Youri Keulen: voor één dag voel ik me de koning van Mallorca.

ZATERDAG – Natuurlijk bellen we met de man die in een week tijd twee grote wedstrijden naar zijn hand zet: Youri Keulen. Het wordt een wat korter gesprek dan we gewend zijn, maar dat heeft alles te maken met de euforie van zijn tweede overwinning binnen een week en de aanwezigheid van zijn ouders en opa en oma op Mallorca. Family first, zeggen wij zelf ook altijd, Trikipedia wacht wel.

Op de achtergrond zijn duidelijk de geluiden van een beginnend feestje te horen en ook de emoties bij Youri spelen op. Logisch, na zo’n week.

Man, man, wat heb ik een pijn geleden vandaag, deze deed echt pijn. Na twaalf kilometer lopen, vreselijk! Maar ja, ik bleef uitlopen op de rest. Toen kwam ook de gedachte bij me op: als ik dit voor elkaar krijg, hoor ik echt bij de wereldtop. Dit is echt een heel zwaar parcours.
Vandaag voel ik me de koning van Mallorca, maar morgen is dat weer over hoor.
Maar jullie vergelijking met Max Verstappen ………. hahahahaha. We zijn beide Limburgers, dat klopt.


En dat terwijl ik van de week nog getwijfeld heb om af te reizen naar Mallorca, ik had best moeite met het herstel na Barcelona.


Maar ik had mijn ouders en opa en oma ruim 7 maanden niet gezien. Zij hebben zo veel in mij geïnvesteerd, ze zijn zo belangrijk voor mij geweest en zijn dat nog steeds. We hadden gepland hier allemaal te zijn, dus de knoop doorgehakt om te starten en dus kan ik deze overwinning met hen samen vieren.

Na de race in Lahti heb ik heel veel stress gehad, maar door weer keuzes te maken, is die stress nu als sneeuw voor de zon verdwenen . En dan zie je dat ik me ontspannen kan voorbereiden en racen en dat brengt me op dit topniveau.
Ik ben er zeker van dat er in de toekomst nog hele mooie zaken op mijn pad gaan komen.

Ook wij zijn daarvan overtuigd Youri, want als je het niet erg vindt genieten wij met volle teugen mee met jouw topprestaties! En Max Verstappen….die wordt nog eens jaloers op jouw successen. Let maar op!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.