Triathlons Terneuzen, Lauwersoog en jubileumrace Nieuwkoop

ZONDAG – Alvast wat eerste resultaten van zaterdag. De triathlon van Terneuzen werd gewonnen door Wouter Verstraate in 1.48.36. De Zeeuw versloeg provinciegenoot Rens de Ridder en de Luxemburger Tom Heyart. Anne Zijderveld maakte een verre reis vanuit Overijssel naar Zeeuws-Vlaanderen. Ze deed het niet voor niets, want de winst was voor Anne. Eva van Hoek werd zes minuten later tweede. Pommeline Warringa was tien minuten later de derde vrouw aan de finish.

De 1/8e triathlon werd gewonnen door Stijn Koole uit de vermaarde sportfamilie en door de Belgische Deborah Druon. Een grenswedstrijd zoals in Terneuzen trekt altijd veel zuiderburen. De verhoudingen lagen zo’n beetje fifty-fifty.

Helemaal aan de andere kant van het land was de triathlon van Lauwersoog. Daar won Pieter Pilat de kwart afstand in 2.09 uur. De resterende podiumplaatsen gingen naar Koen Luppes en Anne-Floris Bottema. Theresia Offringa was snelste vrouw in 2.30. Tweede en derde werden Olga Elling en Janet ten Kate op respectievelijk drie en tien minuten achterstand. De uitslagen werden afgerond in minuten.

Nieuwkoop opende het jubileumweekend vanwege de 40e editie met een zeer gezellige vrijwilligersavond in De Steupel met lekker buffet etc. Zaterdagmiddag deden 95 kinderen mee aan de jeugdtriathlon en zaterdagavond werd ruim anderhalf uur uitgetrokken voor een magnifieke jubileumrace met alle helden uit de rijke geschiedenis van triathlon Nieuwkoop nog een keer aan de start.

Het was een feest der herkenning met achtvoudig winnaar Jan van der Marel, tweevoudig winnaar Rob Barel (plus de Beneluxtitel), viervoudig Nederlands kampioen (alle keren in Nieuwkoop) Casper van den Burgh en met die geweldige winnaar in 1994 Rik van Trigt. De meest spannende editie ook toen Rik won en op 3 kilometer van de finish wegliep bij Jan van der Marel en Frank Heldoorn. Verder Marijke Zeekant, Dirk Wijnalda, Omar Brons, Cora Mulder, Frans van Heteren, Jaap de Lange enzovoorts enzovoorts. Een geweldige reünie waar nog lang op het evenemententerrein werd nagekaart. En uiteraard was het voor mijn persoontje eervol om nog eens te mogen speakeren, samen met Rick Sinnige, die vandaag weer met z’n vaste maatje Bas Oostwouder (gister deelnemer) aan de mike staat.

Inmiddels is de 40e Vink+Veenman triathlon aan de gang.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.