Gelreman maakt een doorstart: Jan Bort en Jolijn nemen stokje over van Gert-Jan en Willeke

ZONDAG – Alleen maar vrolijk nieuws in dit eerste weekendbericht, nadat we gisteren een heerlijk avondje nostalgie in Nieuwkoop mochten bijwonen. Daarover later meer. Eerst nog het geweldige nieuws dat deze ochtend bekend geworden is. Er komt namelijk een doorstart van de Gelreman.

De vijfde editie wordt dit jaar de laatste voor initiatiefnemers Gert-Jan en Willeke. Even zag het ernaar uit dat na de Frysman (nog niet bekend wanneer doorstart komt) ook de Gelreman van de kalender zou verdwijnen. Gelukkig is dat niet het geval. Hieronder het bericht van de organisatie:

Op naar het volgende jubileum!!

Na 5 jaar de Gelreman organiseren werd het tijd voor andere dingen, dachten Gert-Jan en Willeke Niet dat het niet leuk is maar het vraagt vooral in de zomermaanden veel aandacht als je een evenement goed neer wil zetten. En wanneer stop je dan als organisatie…… is er ooit een goed moment? Dus was het lustrum van 5 jaar Gelreman ook meteen een goed moment om te stoppen.

Het nieuws was de ether in geslingerd maar al snel kwamen er reacties van ‘hoe jammer het zou zijn’ en heel veel andere hartverwarmende reacties. En ook….of we dan niemand konden vinden die het stokje over kon nemen. Maar Gert-Jan en Willeke hadden wat dat betreft een duidelijk besluit genomen. Mocht de Gelreman een opvolger krijgen dan moest diegene zichzelf melden. Zoiets jezelf op de hals nemen moet je met je volle verstand zelf beslissen. Dus gingen we niet op zoek hoe vaak die vraag ook kwam.

Alweer volop bezig met een prachtige 5e editie te organiseren kwam dan toch dat verzoek ‘mag ik eens met jullie sparren over eventuele opvolging?’ Van het een kwam het ander. Vele videocalls, gesprekken en overpeinzingen later waren ze er uit. Weer een koppel dat het avontuur wil aangaan en de Gelreman voort wil zetten. Alleen als we het volste vertrouwen hadden dat de Gelreman in goede handen zou zijn wilden we dat doen en dat gevoel kregen we.

Jan Bort en Jolijn gaan het stokje overnemen. Jan Bort was er al een paar keer deelnemer bij en Jolijn vrijwilliger. Ze kennen de Gelreman dus al, de laagdrempelige en familiaire sfeer sprak hen aan en die willen ze graag vasthouden. Ze wonen zo’n beetje aan het parcours.

De Gelreman heeft een vast kernteam van (oud-)triatleten, dat het klappen van de zweep van zowel de sport als van de Gelreman kent. Met ieder hun eigen onderdeel en taak zorgen zij er mede voor dat de dag soepel verloopt. Een kennismaking met het team volgde en ook zij zagen in Jan-Bort en Jolijn een mooie opvolging en zeiden toe om de zesde editie weer klaar te staan. Gert-Jan en Willeke trekken zich terug maar staan klaar wanneer nodig.

Dus dit jaar een prachtig 5 jarig jubileum en dan op naar een nieuw Lustrum van 10 jaar Gelreman!

Vandaag tijdens een parcoursverkenning werd het grote nieuws bekend gemaakt en de taart aangesneden. Dit is voor veel liefhebbers van de lange afstand fantastisch nieuws en biedt zelfs ambassadeur Evert Scheltinga nog wel eens de kans om op – als er niet zo veel meer op het spel staat – op een ontspannen manier een keer aan de Gelreman mee te doen.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.