Hellas-dagje in Speedman met drie zeges; Robin, Esther, Thijs en Rina winnen; Anne Floris en Steffi ook

ZONDAG – Naar het hoge noorden trokken zondag ook heel wat triatleten. Het was immers ‘Speedman-tijd’ van GVAV in Groningen. Diverse series waaronder ook de Eerste Divisie Noord en Tweede Divisie Noord.

Om met de eerste te beginnen. Robin Honebecke van Triteam Groningen 2 won die serie in 2.02.36. Hij verzamelde dus de ‘minste punten’ (plaatsingscijfer 1). Pas als twaalfde uit het water fietste hij hard genoeg om de leiding over te nemen en bij het lopen niet meer af te staan. Achter hem volgden drie Hellas-mannen Coen Smiers, Huub van den Brink en Vincent Uytdewilligen. Logisch dat Hellas 2 dus het dagklassement won. Vierde man bij de Utrechtse formatie was Martijn Kornet.

Ingmar Temple van Woest/TTvW Hof van Twente volgde als vijfde en maakte daarmee ook zijn team succesvol. Want Eddy Lamers (9e), Klaus Schluter (13e) en Omar Cornelis (27e) bezorgden de Twentse formatie een tweede plaats. Derde werd dan wel TriTeam Groningen 2 met naast de individuele winnaar Sander Hoogeveen (7e), David Miedema (19e) en Janco Nolles (32e).

Bij de vrouwen was de individuele winnares ook degene, die met het team won. We hebben het over Esther Vinke namens Hellas 2. Ook de Nieuwegeinse kwam niet vooraan uit het zwemplas, maar dat verhinderde haar niet de weg naar de top te vinden. Tweede was Marieke de Groot van De Dolfijn, derde Michelle Simons, eveneens van Hellas 2. Een dubbelsucces voor de club uit Utrecht, toch al de vereniging met de meeste leden en de meeste TC-zeges.

Naast Esther en Michelle zaten Evelien van Leeuwen en de niet gefinishte Lenja Witlox in het kwartet. Tweede werd VZC 2 uit Veenendaal met Djanne van der Schaaf, Angelique Wammes, Emy Theunissen en Anne-Wil Beekman-Veldman. Het brons van De Dolfijn kwam niet alleen dankzij Marieke de Groot tot stand, ook Marleen van den Broek, Lisa Timm en Szilvia Nagy deden een duit in het zakje.

In de 2e Divisie was Thijs van der Zee de grote man. Na zijn winst in Heerhugowaard afgelopen woensdag pakte de man uit Julianadorp de overwinning in 1.05.40 uur. Juul van de Kruijs volgde als tweede en Peter van Dartel als derde. Voor de teamcompetitie had dat tot gevolg dat Van der Voortgroep Team Oude Veer de winst pakte met Thijs (1e), Emiel van Tongerlo (4e), Rene Hoep (7e) en Mark Elbertsen (8e). Hellas 4 had met Juul (2e), Jorrit Meijer (10e), Jan Lankhorst (11e) en Kai Mos (13e) zilver in handen. Derde was Triteam Groningen 3 met Arjan van Vliet (6e), Jouke Janze (15e), Felix Imbery (23e) en Peter van der Maas.

 

Rina Zijgers is het vak nog steeds niet verleerd. Ze won de 2e Divisie vrouwen met bijna twee minuten voorsprong op Tess Oude Weernink en de zusjes Sylvie en Emma Pirson. De laatste drie komen uit voor Hellas 3, dus zij wonnen het dagklassement. Met in het team ook de als zesde gefinishte Eline Geschiere. Hellas 4 was zelfs tweede met Luca Marie Kastner (5e), Arwen Kamphuis (11e), Marleen Kas (22e) en Leanne Verheul (32e). De derde plek was voor AV Triathlon uit Amersfoort met Marthe Heitbrink (13e), Lynn Dybiona (14e), Margreet Mak (17e) en Cynthia Koning (29e).

De ‘gewone’ kwart Speedman was er eentje voor de Abrahammen: de Fries Anne Floris Bottema was de nummer 1, Huizenaar Robert Mijwaart nummer twee. Allebei M50. Zij lieten ‘jonkie’ en snelste zwemmer Jos Koning uit Meerstad ruimschoots achter zich. Het drietal maakte vanaf het zwemmen de dienst uit. Jos loste bij het fietsen, maar tussen Anne Floris en Robert zat maar een halve minuut.

De GVAV-atlete Steffi Menzinga won het vrouwenklassement in 2.19.17 uur. De Hoogezandse bleef andere noorderlingen als Auke Jenster uit Appelscha en Hanneke Rus uit Harkstede zo’n dikke vijf minuten voor. De trio-triathlon werd gewonnen door het team Lars Boomsma. De sprint ging naar Joost Schuringa uit Zuidhorn (nog zo’n sterke master). Tweede kwam de eerste vrouw al binnen, maar dat was dan ook Franciska Schutter uit Eelderwolde. In totaal stonden er liefst 531 atleten aan de start op de Speedman.

Steffi met broer Sem.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.