VZC en TV Almere zegevieren in Eredivisie Weert; Sander de Bart en Lydwien Wilbers in 1e divsie

ZONDAG – De Stadstriathlon Weert ging vandaag onverdroten door. Met zo’n 2000 triatleten samen met Holten, IM West-Friesland en Challenge Almere het grootste triathlonevenement van Nederland.

Hoofdwedstrijd was de Eredivisie Dubbel Super sprint. Oftewel 2 x 350 meter zwemmen, 2 x 7 km. fietsen en 2 x 1500 meter lopen. Daar was Niels van Lanen het meest bedreven in. De Gelderlander kwam juist terug van een geslaagde missie in Polen en stond op scherp voor deze explosieve format. Achter Niels was het verrassend sterk hoe Valentin van Werschf van zijn Zuidamerikaanse toernee was terug gekeerd. Hij werd tweede. Brons ging naar Mats Keulstra. Daarna volgden Lucas Goene en Timo Feenstra.

Al met al leverde dat dus de dagzege op voor VZC Veenendaal met Niels, Lucas, Julian Broodman (13e) en Rob Kwaaitaal (39e). Tweede werd TV Dordrecht met Ben Muller (6e), Jeroen Velders (8e), Thomas Smans (15e) en Max Muller (18e). Metaglas/Trihalis volgde als derde met Mats Keulstra (3e), Sem Lazaroms (12e), Stijn Jansen (17e) en Robert Straub (51e). Rogelli/Trimates misten een mannetje en finishten vierde.

TV Almere greep een fraaie overwinning bij de vrouwen. Luna de Bruin – rechtstreeks ingevlogen vanuit Polen waar ze vrijdag tweede werd – won zowaar deze Eredivisie-race. Tweede was Merel Veltman op 13 seconden en derde Babette Rosman, die van succesvol wielrenster nu succesvol triatlete is geworden. Dat alles leverde TV Almere de winst op met naast Luna en Merel ook Romy Spoelder (6e) en Silke de Wolde (8e). Hellas werd tweede met Babette Rosman, Jony Heerink (5e), Zoe van Dijk (9e) en Amber van Elk (36e). Kijani was nu de nummer drie met Maaike Vooren (4e), Eva Cornelisse (7e), Deborah Wissink (12e) en Joyce Caro (19e).

De 1e Divisie Zuid stond ook op het menu. De opdracht was een sprint afstand. Ze werd bij de mannen gewonnen door Sander de Bart van TV Breda. Tweede werd stadsgenoot Bryan van Rutten al komt hij dan wel voor TV Dordrecht uit. Brons ging naar Gerbert van den Biggelaar namens TOGA Oud Gastel. Drie snelle Brabanders dus, alle drie voor verschillende formaties uitkomend. Als collectief was TV Dordrecht 2 de beste met naast Van Rutten (jammer genoeg door velen compleet over het hoofd gezien als winnaar Challenge Malaysia overigens) ook nog Lennard Boge, Rene Verheij en Dennis Blommendaal.

Tweede werd AV Clytoneus Woerden met Jeroen Frasa, Joren Kroon, Chris Webb en Lennart Kleinjans. Brons voor TV Breda met dus de individuele winnaar Sander de Bart, Robbie Kerremans, Mark van Aert en Sander Rullens.

Lydwien Wilbers van TV Arnhem won bij de vrouwen. Teamgenote Heleen Moes was tweede en toch won de Arnhemse formatie niet het dagklassement. Inge Heus van EDOSports vulde de derde plek in, maar de teamzege ging vandaag naar Trihalis met Krista van Soldt, Femke van de Water, Suzanne van Gessel en Lisanne van der Breggen.

De kids-race werd gewonnen door de Belg Stan Jammaer (zoon van Bert) en door Jaydee Leenders. De ouder-kindrace ging naar Floor en Stefan Halfers en de kids-race was voor Otis van Wissen en de Vlaamse Louise van Eygen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.