De zeer geslaagde Olympische quiz van Trikipedia: de juiste antwoorden, 143 deelnemers en de winnaars!

DONDERDAG – De individuele triathlonraces zitten erop. Met de Mixed Relay nog in het vooruitzicht is het Olympische toernooi voor triathlonliefhebbers completer dan ooit. Nu nog duathlon en crosstriathlon erbij en het zit gebeiteld. De lange afstand is geen optie, het IOC wil geen wedstrijden met een langere tijdsduur dan de wegwedstrijd bij het wielrennen.

In de aanloop, tijdens en na afloop van de races hebben we hier veel geschreven over de kansen van de Nederlanders en alles wat die Olympische races toch steeds weer zo bijzonder maakt. We betrokken jullie als lezers er ook bij door in samenwerking met Woest Sport en PowerBar een Trikipedia Olympische quiz te maken. En dat hebben we geweten. We kregen in totaal liefst 143 inzendingen binnen, waarvan 79 procent de tien vragen foutloos beantwoord hadden.

Een mooie score. Uit de goede inzendingen trokken we de winnaar. Of winnares mogen we stellen, want Aafke Smeets heeft het gratis startbewijs voor de halve triathlon Challenge Almere-Amsterdam gewonnen, beschikbaar gesteld door Woest Sport en PowerBar. Extra sportprijzen, die uitsluitend af te halen zijn bij Woest Sport in Borculo (dus gewoon keertje langs rijden, zie je meteen hoe uitgebreid het assortiment daar is) gaan naar Marco Kuijvenhoven, Susan Saris en Rick Moezelaar. Via de mail leggen we persoonlijk contact met jullie over de verdere details. Aafke, van harte gefeliciteerd. Lekker doortrainen voor Almere dus en alle 143 deelnemers enorm bedankt voor jullie deelname aan onze quiz. Misschien doen we het rondom WK Almere of Ironman Hawaii nog eens over!

Dan nog even de juiste antwoorden:

De eerste vraag was C. Silvia Pepels en Lucienne Groenendijk knokten om het resterende startbewijs, gewonnen door Silvia.

Vraag 2 over de leeftijd van Rob Barel bij de Spelen van Sydney hadden de meesten wel goed: de Godfather was toen 42 lentes jong. Antwoord B (van Barel).

Tracy Looze mocht op de Spelen van Athene uitkomen voor Nederland. De van origine Australische heet van zichzelf Hargreaves van achteren. Dat had lang niet iedereen goed. Nou ja, Dennis zelf wel natuurlijk ;-). Antwoord A was goed.

In de vierde vraag ging het om de identieke klasseringen van Wieke Hoogzaad. Zij werd zowel op de Spelen van Sydney als Athene 25e. Dus antwoord B.

Lisa Mensink is al haast vergeten in de Nederlandse triathlongeschiedenis. Dat komt omdat ze na de Spelen weer terug voor Canada uitkwam en dus is het vlaggetje in de World Triathlon databases aangepast. Vrijwel iedereen ziet daarmee over het hoofd dat ze in 2008 wel degelijk voor ons land uitkwam. Antwoord C op vraag 5 was juist.

We kregen in totaal 23 Belgische inzendingen. Die hadden uiteraard allemaal vraag zes goed beantwoord. De eerste Belgische mannelijke triatleten kwamen pas in Beijing in actie. Het betrof Peter Croes en Axel Zeebroek, antwoord A was goed.

De Olympische Spelen maken en breken reputaties. In Londen bijvoorbeeld waren niet alleen de prestaties van de twee jonge Nederlandse vrouwen matigjes, ook twee toppers tussen Rachel en Maaike in stelden teleur. Maar wie waren het? Het antwoord was B: Gwen Jorgensen (4 jaar later kampioen) en Daniela Ryf (die daarna op de lange afstand overstapte met alle gevolgen vandien…)

Vraag 8 werd ook door onze zuiderburen vrijwel allemaal goed in gevuld. Het was namelijk de Ironman 70.3 Antwerpen, die Nicola Spirig kort voor de Spelen in Londen wist te winnen. Het juiste antwoord is C.

Vraag 9 sloeg op een ander groot succes van de nummer 4 van deze Spelen, Rachel Klamer. Want ze staat dan wel niet op het podium in Tokyo in Bakoe, Azerbedjan was ze tijdens de European Games goed voor zilver. Het juiste antwoord is A.

In de slotvraag maakten we nog een uitstapje naar de Paralympics. Rio was meteen een succes voor de Nederlandse paratriatleten met goud en zilver. Dat was natuurlijk voor Jetze Plat en Geert Schipper. Antwoord B. Iedereen had deze vraag goed.

https://www.woest-sport.nl/

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.