Nederlandse successen in topwedstrijd GP Metz: winst Robin; Mitch en Gjalt tweede

VRIJDAG – Waar waren de internationale toppers, die niet in Rzeszow of San Francisco waren afgelopen weekend? Nou, in de Franse stad Metz waren er behoorlijk wat bijeen. Ook de Nederlanders lieten zich daar niet onbetuigd, want zo’n Grand Prix triathlon daar komt iedereen graag op af.

Zoals bekend trekken de Franse triathlonclubs graag grote namen naar zich toe om zo mee te kunnen concurreren in deze GP-races. De sprint triathlon in Metz werd gewonnen in 54.03 minuten door de Australiër Matthew Hauser (wereldkampioen Rotterdam 2017) met op een schitterende tweede plaats onze ‘crack’ Mitch Kolkman. De Nederlander voelt zijn Olympische vorm groeien. Hij liet zondag de Duitser Lasse Luhrs en tal van andere gerenomeerde namen achter zich. Jesse Cuijpers was er ook bij, de Limburger finishte in het wereldveld als 19e. Niels van Lanen kwam als 42e over de meet.

In het vrouwenveld was Cathia Schar de sterkste. Met 59.59 minuten bleef ze net binnen het uur. Ambre Grasset uit Frankrijk eindigde tweede en de Duitse Tanja Neubert scoorde brons. Voor Barbara de Koning was een dertiende plaats weg gelegd. Ook Nederlands succes in de 2e divisie, want daarin was Robin Dreyling te sterk voor de Zweedse Klara Hoffer Mattsson en de Française Fiona Cornet. Bij de mannen was Gjalt Panjer dichtbij de overwinning. Alleen de Fransman Achille Besson kwam er nog overheen in 55.30 uur. Brons ging naar een andere Fransman Thomas Gillodts.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.