World Triathlon races: Ixtapa, Izvorani, Kitzbuhel-plus en medaillestand EK multisports Coimbra

ZONDAG – Ook uit het World Triathlon circuit nog wat ‘vergeten races’. Te beginnen in het Mexicaanse Ixtapa waar op 8 juni de Americas Tri Cup werd gehouden. De winst ging naar de Canadees Mathis Beaulieu voor twee Mexicanen Eduardo Nunez Gomez en Jorge Alarcon Familiar. Wel een compleet Mexicaans vrouwenpodium: Maria Lopez Faraudo, Cecilia Perez en Mercedes Romero Orozco.

Izvorani

Afgelopen weekend was dan nog de Europe Junior Cup in het Roemeense Izvorani. Nederlanders ontbraken. De winst op de supersprint ging naar de Bulgaar Alexander Bozhilov in 30.13 minuten. Daarna volgden de Roemeen Carol Popa en de Italiaan Sebastiano Margaria. Drie Italiaanse meisjes op het juniorespodium: Vittoria Facco in 34.52, daarna Licia Ferrari en Teresa Vizio. In de mixed relay werden de Italianen geklopt door de Portugezen en was Ukraine derde.

Kitzbuhel met ook de andere Nederlanders Mats, Rick en Marit

Nog even over de Europe Triathlon Cup Kitzbuhel, waar Alex Yee zijn Olympische topvorm toonde. Hij was er sneller dan de Italiaan Euan de Nigro en de Australier Brayden Mercer. Wij stelden ons tevreden met een prima dertiende plaats voor Victor Goené. De drie halve finales werden gewonnen door Alex Yee, Jawad Abdelmoula en Pietro Giovannini. In de eerste halve werd Victor negende en was het Mats Keulstra die 18e finishte en daarmee de finale misliep. In de tweede halve finale moest ook Rick van der Knaap vaststellen dat anderen te hard gingen. Hij finishte 22e. In de totaalstand is Mats daarmee 51e en Rick 65e geworden.

Dan de vrouwen, waar we het helemaal nog niet over gehad hebben (schande!). Tanja Neubert zorgde voor het zoveelste Duitse succes. Klaar in 35.23 minuten. De Zwitserse Rebecca Beti snelde kort daarna als tweede over de meet en Anabel Knoll maakte het Duits succes compleet met brons. Marit van den Berg mocht niet meer proeven van de finales. In haar halve finale eindigde ze 18e, haar eindtijd was goed voor de 34e plek totaal. De twee halve finales bij de vrouwen werden gewonnen door de Italiaanse Angelica Prestia en Anabel Knoll.

Dan was zondag de tweede dag van het EK Multisports in het Portugese Coimbra. Dit keer geen elites, enkel de agegroupers voor de standard afstand duathlon op de weg. Geen Nederlanders aan de start wel ontzettend veel Britten. In sommige groepen deden louter Britten mee, daar kan zelfs het thuisland Portugal niet tegenop. De medaillestand na twee dagen EK Multisports is nu als volgt:

1.GB 25-21-32
2.Spanje 10-7-6
3.Frankrijk 8-5-1
4.Portugal 5-6-3
5.Italië 4-6-2
6.Ierland 3-2-1
7.België 3-1-1
Polen 3-1-1
9.Duitsland 1-3-0
10.AIN/Rusland 1-1-1
11.Noorwegen 0-2-0
12.Malta o-1-0
13.Oostenrijk 0-0-2
14.Denemarken 0-0-1
Roemenië 0-0-1

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.