Rondje langs races in junimaand: Deauville, Zarautz, Drie IM’s 70.3; Tours ’n Man; Idroman; Diablak

ZONDAG – We hebben nog wat wedstrijden bij elkaar verzameld, opdat we zeker weten dat we niks zijn vergeten. Zaterdag was de internationale halve van Deauville. Het internationale valt wel mee. Van de 898 deelnemers op de halve kwamen er 895 uit Frankrijk zelf. Wel moesten er zo’n 1000 wetsuits vanuit Nederland heen gestuurd worden. Dat dan weer wel.

Deauville

De race werd gewonnen door Matthieu Bolzer in 3.54.15 voor titelverdediger Yann Guyot en Maxime Rivron. Beste vrouw was Sabine Fesneau in 4.58.57 voor Suzy Helaine en Giulia Peaucellier.

Zarautz met Hanne

Nog even terug naar een week eerder. Op 8 juni was de Zaranzko Triathloia in het Spaanse Zarautz. De winst daar was voor Antonio Benito Lopez in 3.49.37. Hij versloer Carlos Oliver Vives en Fernando Zorrilla Medrano. De Spaanse hegemonie werd bij de vrouwen doorbroken door Hanne de Vet. Winnares in 4.20.03 uur. De Britse Stephanie Clutterbuck en de Spaanse Helene Alberdi Sololuce flankeerden Hanne op het podium. Goed begin van de langere afstanden voor Hanne, iets waar vriend Hayden nog even mee wacht tot na de Spelen. Geen Nederlanders hier.

Eagleman

Een paar Ironmans 70.3 uit vorig weekend nog. De Eagleman in het Amerikaanse Cambridge. Goed voor 1898 atleten aan de start. Drie Amerikaanse mannen op het podium in deze AG-only race: Scott Mingay in 4.01.18 en daarna Ezra Swell en Drew Nesbitt. Bij de vrouwen won de Amerikaanse Kathryn Donohue in 4.32.04 voor de Canadese Katie Rodger en Ava Warfel van USA. Hier 1 landgenoot.

ZONDAG 9 JUNI: IRONMAN 70.3 EAGLEMAN, MARYLAND (USA)
M:
868.Tjeerd de Boer 6.34.22 (154e M30)

Subic Bay

Op dezelfde dag was het Ironman 70.3 Subic Bay, Filippijnen. Chinese winst aldaar met Peng Cheng Li in 4.20.06 uur. De Brit Christopher Weeks (2e) en de Filipino August Benedicto (3e) stonden na afloop ook met het finishlint op de foto. Een internationaal gezelschap bij de vrouwen met de Filipijnse Leyann Ramo als winnares in 5.07.33, gevolgd door de Israëlische Hadar Shahar en Wang Ruby Cheng uit Hong-Kong. Ook hier 1 Nederlander, die tweede werd in zijn categorie.

ZONDAG 9 JUNI: IRONMAN 70.3 SUBIC BAY (PHI)
M:
250.Willehard Wortelboer 7.13.56 (2e M65)

Springfield

De derde van de vijf Ironmans 70.3 uit dat weekend (Boulder en Warschau brachten we al eerder) was die van Springfield, Western Massachusetts. Winnaar was de Amerikaan Daniel Gossow in 3.58.45 uur. Tommy Doubleday en Gavin Ketola volgden 12 minuten later als de nummers twee en drie. Bermudaanse winst bij de vrouwen met Marie-Lyne Dore in 4.41.59 uur. Amanda Quinlan uit USA tweede en Melyssa Brochu derde. Hier twee Nederlanders.

ZONDAG 9 JUNI: IRONMAN 70.3 SPRINGFIELD MASSACHUSETTS (USA)
M:
419.Floris ter Heide 5.40.56 (62e M30)
V:
158.Nancy Groot 6.14.48 (20e F50)

Tours ’n Man

Terug naar Europa met de Franse wedstrijd Tours ’n Man in Villandry. Groot startveld met 770 triatleten, wel vooral Fransen. Mathieu Merland won in 3.59.08 uur. Gwenael Changeon tweede op vier minuten en Vincent Morizot derde op vijf minuten. Het Franse podium bij de vrouwen bestond uit Nicky Thalabart in 4.52.02 en verder Maelys Fardeau en Noemie Pascual.

ZONDAG 9 JUNI: TOURS ‘N MAN, VILLANDRY (FRA)
M:
312.Tony Seen 5.21.44 (20e M55)

Idroman

Meteen door naar Italië voor de Idroman in en rondom Lago d’Idro. Zware halve Xtreme-triathlon waar de winnaar Marco Corti 5.09.04 uur voor nodig had. 54 atleten waagden zich aan deze beproeving, die niet voor niets ‘Alive in Hell’ genoemd wordt en waar deelnemers met een duivels drietand binnen lopen. De Italianen Francesco Gueltieri en Francesco Cantaboni waren tweede en derde. Slechts twee vrouwen haalden de finish: Veronica di Fant won in 6.04.15 uur, Maria Chiara Merlini volgde ruim een uur later als tweede.

Diablak

Zwaar is ook de Poolse Diablak in Lipowa, zeker over de volledige afstand. Ze was in het weekend van IM 70.3 Warschau, 9 juni dus. De Pool Daniel Rosinsky won in 12.17.55 uur, Pawel Markiel was in 12.22 de nummer twee en Artur Part in 12.47 de derde finisher. Magdalena Bodurka was de winnares in 17.23.12 uur. Een dik uur later volgde Joanna Kozaecka als tweede (en laatste) vrouw in 18.30 uur. Totaal 28 atleten aan de start. Op de nogal erg korte halve Diablak 45 starters en de winst voor Lukasz Swies in 3.03.32 en Olga Moslova in 3.15.31 uur.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

One thought on “Rondje langs races in junimaand: Deauville, Zarautz, Drie IM’s 70.3; Tours ’n Man; Idroman; Diablak

  • 17/06/2024 om 08:52
    Permalink

    …volgens mij missen we nog het verslagje van Escape from Alcatraz Triathlon van 9 juni (dag ná de T100 van Menno Koolhaas en Marten van Riel!)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.