Heerlijke zomeravondtriathlon in Langedijk gewonnen door Morena Stevens en Twan Berlijn

DONDERDAG – De wedstrijden volgen elkaar nu in hoog tempo op. Europese en nationale kampioenschappen, World Cups, Ironmans, Challenges en gewone Nederlandse wedstrijden. Ze zijn er te kust en te keur. In de week van ‘de eigen’ triathlon is het bovendien druk met de puntje op de i zetten.

Voor de organisatie in Langedijk zit het er voor dit jaar alweer op. De Noord-Hollandse avondwedstrijd meetellend in het Van der Voort Triathlon Circuit was (net als hier het NK tijdrijden) op een heerlijke zomeravond. Ze zijn helaas zeldzaam dit jaar, maar de Langedijkers kregen wat ze verdiend hadden. Overigens moesten die Langedijkers wel uitwijken naar buurdorp Oudkarspel, want het parcours was geheel verlegd en dus kon er van parcoursrecords niet gesproken worden.

Van inline-skater tot triatleet

Twan Berlijn en Morena Stevens kregen ook wat ze verdiend hadden. Zij wonnen de sprint-race waar lekker veel publiek op afkwam. Twan Berlijn, voormalig inline-skater kwam via zijn schoonfamilie (Van den Bos) drie jaar terug in aanraking met triathlon. Langedijk ligt hem goed, want in zijn eerste jaar (2022) werd hij tweede achter Tristan Olij en vorig jaar was hij al de snelste. Die zege herhaalde Twan woensdag. Vanaf het zwemmen was hij leider in de race, maar op de fiets kwam Thijs van der Zee hem wel voorbij. Dankzij een snelle 16.40 minuten op de 5 kilometer lopen trok Twan de zaak weer recht. Thijs van der Zee, eerder al winnaar in Heerhugowaard, was de nummer twee. Prima race ook van Joris de Boer, die derde werd. Daarna volgde Kay Blokdijk en hardlopende triatleten Bradley van Hooff en Michael Emmerik. Sven de Haas was op de zevende plaats snelste junior.

Morena bewijst haar titel AG-er van het jaar ook op sprintjes

Dat Morena Stevens – Trikipedia AGer van het jaar 2023! – inmiddels ook op korte afstanden uit de voeten kan bewees ze woensdag opnieuw. Haar 1.02.36 uur was zelfs de negende tijd overall. De Amsterdamse – net als Twan lid van De Dolfijn – was vier minuten sneller dan titelverdedigster Anita Verkerk en Serena Schouwenaar, die vorig jaar ook al derde werd. Silke van Oosten en Amber Boks waren betrekkelijk nieuwe namen in de bovenste vijf. De clinic werd gewonnen door Rene Schouten, trio De Gangmakers was andermaal het beste team.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.