Ook bij Europe Junior Cup Holten zijn de Nederlanders goed: Sonja tweede, Merel derde; Youri 2e in IM 70.3 France

ZATERDAG – De Europe Junior Cup Holten opende de lange, warme triathlondag in Holten. Ook daar sterke prestaties van met name de Nederlandse juniores want Sonja de Koning finishte als tweede en Merel Veltman als derde in deze Cup-race. De winst ging naar Liis Kapten. Zij bezorgde haar land Estland de allereerste zege ooit in Holten. Ook dat is mooi, want zo klonk het Estlands volkslied ook eens in Salland.

Kapten was twaalf seconden sneller dan De Koning en zestien op Veltman. Linda Krombach uit Luxemburg en Mit Wittemans (dochter van triatleet Kurt) waren de nummers vier en vijf. Femke Scheepers finishte als 19e, Loesha Loos als 21e, Lotte Frissen als 22e en Yke Spelde als 24e.

Bij de jongens won de Duitser Kjell Arved Brandt in 55.24 minuten. De Luxemburger David Lang was 21 seconden later goed voor zilver en brons was er voor Leandre Binette uit Canada. Hier geen Nederlanders in de top tien. Landskampioen Joran Stobbe finishte als 13e, Siwar Kool werd 16e, Moshe Iseger 24e, Julian Broodman 25e, Lars van Zessen 26e, Wybe Vermeulen 30e, Jippe van Drogenbroek 37e, Bjorn Engel 39e, Stijn Koole 41e, Senna Mol 42e en Xander Boets 43e.

In de Challenge Cagnes-sur-Mer waren geen podiumplaatsen voor de Nederlandse pro’s weg gelegd. Diede Diederiks eindigde vijfde, Milan Brons negende. De winst ging naar Sven Thalmann en Aurelia Boulanger. Diede, die nog even derde liep, had twaalf minuten achterstand op de Française.

Voor Youri Keulen was het wel weer feest. Hij finishte sterk als tweede in de Ironman 70.3 Les Sables d’Olonne. De winst ging naar de Duitser Nicholas Mann.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.