Geen Kersentriathlon Gendt zonder een zege voor een Scheltinga: nu weer Evert voor Diederik;

ZONDAG – Het is een traditie van misschien al wel 20 jaar oud: tenminste 1 Scheltinga op het podium van de Kersentriathlon in Gendt. De wedstrijd heeft geen enorme prijzenpot, trekt niet heel veel toppers. Maar wie er wel altijd zijn, zijn de Scheltinga’s van even verderop uit Huissen.

Vandaag was het Evert, die aan het langste eind trok. Net als Erik-Simon Strijk is Evert zo’n beetje aan zijn laatste pro-jaar toe. Al zal ook hij altijd wel triathlon blijven doen. Zo’n winst na toch zoveel pech in grote races is ook wel weer lekker voor Evert. Dat zijn broer Diederik ook nog de tweede plaats pakte, maakte het voor de familie weer compleet. Met Stefan Timmermans op drie stond er opnieuw een toptrio op het podium dat door de Kersenkoningin gehuldigd werd.

Snelste vrouw was Emy Theunissen uit Ede. Zij klokte 2.12.52 uur Anouk Janssen uit Maastricht was tweede en Roos van der Ploeg uit Bemmel derde.

De Kersentriathlon is in de Gelderse Betuwe een evenement waar heel het dorp voor uitloopt. Opnieuw geldt: een kleine wedstrijd trekt vaak meer toeschouwers dan de races met toptriatleten.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.