Erik-Simon Strijk aan formidabel slotjaar bezig: winst in Stein; Floor van den Brand snelste vrouw

ZONDAG – Voor Erik-Simon Strijk waren de afgelopen jaren, zowel fysiek als mentaal, best zwaar. Blessures weerhielden hem van grootse prestaties, die hij eerder wel kon neerzetten. Na de winter besloot de Roosendaler de knoop door te hakken: nog 1 jaar als pro en dan krijgen andere zaken voorrang.

Alsof er een juk van haar schouders is gevallen, want de voorbije weken was Erik-Simon geweldig op dreef. Ga maar na: winst in TriAmsterdam, tweede in Trustus triathlon Oud Gastel, winst zaterdag in Teamcompetitie Zeewolde en vandaag in Stein opnieuw de beste.

Stein blijft een bijzondere race om te winnen

Ook al is het misschien niet meer de klassieker van weleer, Stein winnen betekent nog altijd iets bijzonders. De Brabander won in 2.25.45 uur en was daarmee 2.15 minuten sneller dan Thomas Hounjet, de tweede pro in het startveld. Brons ging naar de in Maastricht woonachtige Duitser Mathias Kindel. De afstanden zijn in Stein 1 km. zwemmen, 60 km. fietsen en 11 km. lopen.

Kindel ging een heel rijtje Belgen vooraf: snelste zwemmer Julian Nicolaes, Maarten Christis en Thomas van Looy. Derde Nederlander aan de finish was Laurens Jansen op een zevende plaats. Dan weer een Belg Jo Zwanepoel en om de top tien vol te maken kwamen Sander d’Hont en Daan Vulkers over de meet.

Snelste vrouw was Floor van den Brand in 2.56.14 uur. Vijf minuten later was de Belgische Deborah van Gossum (dochter van Dirk) de nummer twee. Het brons ging op de lange afstand in Stein waar de heuvels het parcours toch altijd net dat extraatje bieden, naar de Tsjechische Michaela Gattringerova. Achterstand voor deze hier nog niet zo bekende triatlete was twaalf minuten.

Snelste ’trio’ was Pascalle Janssen en Arno Schrauwen, die zowel fietste als liep.

Jesse Cuijpers – gisteren nog actief in Holten – won de sprint afstand in zijn thuiswedstrijd Stein. Sven Bams finishte als tweede en Phil Parsons als derde. Wie ook weer eens won, was Birgit Berk. Meervoudig nationaal kampioene in haar topjaren en daarna altijd wel blijven sporten (in bijvoorbeeld de lagere divisies). Vandaag was ze dus de snelste op de sprint in haar thuisplaats Stein. Tweede was Eline Collombon en derde Lize Tielemans.

Net als in Oud Gastel won Pascal Franken van Sportclub Kwiek ook in Stein de 2e Divisiewedstrijd Zuid. Hij had zelfs dezelfde achtervolger: Dez de Eerens (TV Energie), die tweede werd. De derde plaats ging naar Erik Gerrits van Ironmanagers Oosterhout. Ook voor Paulien van de Veerdonk is het een topjaar. Ze won al Terheijden en Rosmalen, moest vorige week nog wel wat atletes voor laten gaan in de sterk bezette wedstrijd in Oud Gastel, maar vandaag was ze opnieuw de beste in de 2e Divisiewedstrijd Zuid in Stein. Paulien komt uit voor RDG. Nine Roman van TV Energie werd tweede, Elisa Zwerus van TC Maastricht derde.

Net als in Oud Gastel was TV Energie Barendrecht in Stein ook succesvol. Ze wonnen bij de mannen voor Trion en Sportclub Kwiek 2. Ze wonnen ook bij de vrouwen voor TC Maastricht 2 en Trion 2. Het winnende mannenteam bestond uit Dez de Eerens, Wouter van der Weijde, Thomas Jansen en Bart Spaans. De laatste viel uit, maar die had er dan ook al een paar pittige weken (Klagenfurt o.a.) op zitten. Bij de vrouwen ook winst voor TV Energie met Nina Roman, Joanna van den Berge-Bakker, Nicole Akkermans en Anne Martens.

De snelste klimtijd was voor Jesse Cuijpers en Floor van den Brand.

Vrijdag was al de Kidstriathlon in Stein met zwemmen in het Steinderbos. De winnaars waren Ties van Es, Zoe Notermans, Kay Vaassen, Zoe Donkers-Noordhoorn, Robbe Vandebrouck, Louise van Eygen, Seppe Knechten, Eline Diels, Quinn van Wissen, Sarah Maas, Dries Bastiaens en Ans Michiels.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.