Dubbele Gentse overwinning in Hellevoet Heroes: Thomas van Ranst wint net als Anabel Noyelle

ZATERDAG – De derde Nederlandse triathlon deze zaterdag was de Hellevoet Heroes: zwemmen in de haven van Hellevoetsluis, fietsen door en rondom het vestingstadje en lopen over de wallen, tussen de bunkers en langs het water richting finish waar de scheepsbel een slinger krijgt van alle triatleten ten teken dat de race voorbij is.

Thomas van Ranst uit Gent deed dat als allersnelste vandaag. De Belg moest er wel tot het uiterste voor sprinten, want pas op het allerlaatst ging hij plaatselijk favoriet Jim Hoogenbosch voorbij. Het verschil aan de streep was nauwelijks waarneembaar: 1 tel. Arne de Sutter zat er 1.24 minuten achter als nummer drie. Michiel Vervisch, Robbe Fioen en – alweer present – Bart Spaans waren de volgende finishers. Voormalig wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon finishte als achtste. Dat het best een pittige race was getuigen de eindtijden. Winnaar Thomas van Ranst noteerde 2.12.14 uur.

Anabel zorgt voor nog een Gentse zege

De winnares bij de vrouwen was in 2.36.33 uur als 39e in totaal klaar. Haar naam: Anabel Noyelle. Haar beroep: tandarts te Gent. Haar hobby: triathlon. Maaike Pieters werd tweede, Camille Olyy derde. Sophie van Rooij en Sophie Vanderschelden zagen hun naam ook terug in de top vijf.

3e Divisie voor Westland TV

Had Stiens de 2e Divisie Noord, Hellevoet was gastheer van de 3e Divisie Zuid. De overwinning ging naar de Westland Triathlon Vereniging 2, die bijna een thuiswedstrijd deden. Ze hadden de individuele winnaar in huis met Marvin van Spronsen en ook de derde en vierde finisher resp. Marco Kuijvenhoven en Anton Hanemaaijer. Tweede individueel werd Dirk-Jan de Jong van Trihalis. Zijn team zou achtste totaal worden. Tweede en derde in het dagklassement waren RDG 2 Rosmalen en TV Dordrecht 4.

Snelste trio was het team ‘Maak je geen Zorgen’.

Sprint voor Ruben en Natasja

De sprint triathlon werd gewonnen door Ruben van Dijk voor Stas Kok en Joey van Rhee. Terug van weg geweest was Martijn Keijsers op een vierde plek. Bij de vrouwen was Natasja Peters de snelste. Tweede en derde waren ook wel bekende triatletes: Annemiek Willemze en Anne Stellaard.

De jeugdseries hadden vier winnaars te weten: Maarten Hoogerwerf, Marieke Zuidam, Olaf Hoogerwerf en Fenna Lacor. De laatste was sneller dan alle jongens overigens.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.