Sonja de Koning keurig vijfde in Africa Triathlon Cup Larache; Asia Cup Koshetau

ZONDAG – Behalve Tiszaujvaros waren er nog een aantal races onder het World Triathlon label. In het Marokkaanse Larache bijvoorbeeld, een Africa Triathlon Cup. Voor eigen publiek woon de Marokkaanse deelnemer aan de Spelen in Parijs, Jawad Abdelmoula in 54.51 minuten.

Valentin, Mats en Sonja

Achter deze ook al World Cup-winnaar was de Fransman Nathan Lessmann de nummer twee en de Australiër Jayden Schofield de nummer drie. Na veel Italianen, Duitsers en Spanjaarden volgde Valentin van Wersch op een 21e plaats. De 22-jarige triatleet wordt steeds meer globetrotter. Na een reeks Zuidamerikaanse wedstrijden keerde hij terug in het Europese circuit en nu dus ook op het Afrikaanse continent. Mats Keulstra eindigde 34e op een totaalveld van 40 atleten.

Snelste vrouw was de Tsjechische Alzbeta Hruskova in 1.04.28 uur. Daarna volgden drie Duitse vrouwen: Sophie Giessmann, Felipa Herrmann en Lara Thekla Ungewickell. Achter deze vier volgde Sonja de Koning op een prima vijfde plaats als veruit de jongste in het veld.

De Asia Triathlon Cup in Koshetau, Kazakhstan bracht de Oezbeek Jeremy Quindos en de Koreaanse Gyuri Kim de overwinning.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.